Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Απεργία στα νοσοκομεία, παροχές σε φτωχούς συνταξιούχους, σχέδια για νέους πτυχιούχους

The nurses union PASINO, the nurses’ department of PASYDY and the doctors’ union PASYKY staged a two hour strike in the First Aid Departments of all public hospitals in the 28th September in protest against the assault on two nurses. This sort of incidents are frequent according to the health professionals who demand that the state assumes its responsibilities and take all necessary measures to protect its employees. 

Επιχορήγηση διακοπών για χαμηλοσυνταξιούχους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας

Δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία
Επιμέλεια: Αντρέας Πολυκάρπου
Την παροχή δωρεάν μετακίνησης με λεωφορεία και την επιχορήγηση διακοπών κατά τους χειμερινούς μήνες στα ορεινά για χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε σήμερα η Υπ. Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίοδυ.
Το όλο σχέδιο εφαρμόζεται  στα πλαίσια της άσκησης κοινωνικής πολιτικής, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου τόνισε ότι τα δύο αυτά σχέδια αφορούν σε δικαιούχους του σχεδίου χαμηλοσυνταξιούχων το εισόδημα των οποίων είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο δωρεάν διακίνηση με τα λεωφορεία, η κα. Αιμιλιανίδου είπε ότι « ήδη έχουμε εκδώσει τις κάρτες για αυτά τα πρόσωπα και θα αρχίσουμε την αποστολή τους».
Για το σχέδιο επιχορήγησης κατά τους χειμερινούς μήνες διακοπτών σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων, είπε ότι το σχέδιο καλύπτει την περίοδο από 15/10/2017 μέχρι 31/11/2017 και από 1/1/2018 μέχρι 28/2/2018.
Το εν λόγω σχέδιο θα περιλαμβάνει 4ήμερη διαμονή με πλήρη διατροφή προσθέτοντας ότι όπως υπολογίζεται σε αυτό το σχέδιο θα μπορούν να συμμετέχουν γύρω στους 2,500 χαμηλοσυνταξιούχους και το συνολικό κόστος  ανέρχεται γύρω στις 320 χιλιάδες ευρώ, όπως είπε.
Σημείωσε ότι με αυτό το σχέδιο  «βοηθούμε και τα ξενοδοχεία μας στο ορεινά κατά τους χειμερινούς μήνες και στην εργοδότηση ανέργων».
Πηγή: 
ΚΥΠΕ
οφφσάιτ
Σχέδια για νέους πτυχιούχους και χαμηλοσυνταξιούχους
Σχέδια που αφορούν νέους πτυχιούχους, αλλά και χαμηλοσυνταξιούχους ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε ένα νέο έργο παροχής ευκαιριών σε νέους πτυχιούχους νομικής μέχρι 29 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, ώστε να κάνουν την πρακτική άσκηση τους.
Το σχέδιο αυτό έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας να μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση που είναι αναγκαία για τους απόφοιτους νομικής για να μπορούν να ασκήσουν δικηγορία. Με βάση αυτό το σχέδιο θα καλύπτεται μια αμοιβή για πρακτική εξάσκηση των νέων μας της τάξης των 650 ευρώ τον μήνα. Είναι το πρώτο σχέδιο που ανακοινώνεται για πρακτική εξάσκηση νέων σε δικηγορικά γραφεία, θα ακολουθήσει σχέδιο για πολιτικούς μηχανικούς και όλο τα επαγγέλματα όπου προαπαιτούμενο είναι η άσκηση πρακτικής εξάσκησης.
«Η προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε», δήλωσε η κα. Αιμιλιανίδου.
Πρόσθεσε ότι «κάθε χρόνο υπάρχουν 400-450 νέοι πτυχιούχοι νομικής και στόχος είναι να προκηρυχθεί αύριο το σχέδιο και θα υλοποιηθεί από τον παγκύπριο δικηγορικό σύλλογο. Το σχέδιο καλύπτει όλους τοςυ νέους που άρχισαν την άσκηση τους από την 1η Σεπτεμβρίου. Δίδεται η ευκαιρία σε νέα παιδιά να μπορέσουν με αμοιβή να πάρουν τα δικαιώματα που έχουν και να ασκήσουν μετά ένα χρόνο τη δικηγορία. Αυτό το σχέδιο θα εφαρμοστεί και μέχρι το 2020. Ο καθένας μπορεί να βρίσκει το γραφείο της επιλογής του ή και τη Νομική Υπηρεσία. Η αμοιβή αφορά 650 ευρώ, συν κοινωνικές ασφαλίσεις και ασφάλεια εργοδότη».
Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης, το Υπουργικό ενέκρινε άλλα δύο σχέδια για χαμηλοσυνταξιούχους. για όλους όσοι έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.
Πρόκειται για πρόταση των Υπουργείων Εργασίας και Μεταφορών και αφορά την παροχή δωρεάν διακίνησης με τα λεωφορεία όλων των δικαιούχων του σχεδίου ενίσχυσης συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα. Ως τώρα κατέβαλλαν το 50% αντιτίμου, σήμερα η διακίνηση θα είναι δωρεάν. Ήδη εκδόθηκαν οι κάρτες διακίνησης για αυτά τα άτομα και θα αρχίσουμε την αποστολή τους.
Δεύτερο σχέδιο αφορά χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους του σχεδίου ενίσχυσης και συγκεκριμένα την επιχορήγηση διαμονής τους κατά τους χειμερινούς μήνες για διακοπές σε ξενοδοχεία των ορεινών θέρετρων. Θα μπορούν να διαμένουν σε ξενοδοχεία ορεινών θέρετρων για τις περιόδους από 15.10.2017  μέχρι 31.11.2017 και από 1.1.2018 μέχρι 28.2.18 και θα καλύπτουμε τετραήμερη διαμονή με πλήρη διατροφή. Θα μπορούν να συμμετέχουν 2500 χαμηλοσυνταξιούχοι και το συνολικό κόστος του σχεδίου ανέρχεται σε 320 χιλιάδες ευρώ. «Στόχος είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και ξενοδοχεία μας στα ορεινά θέρετρα και την εργοδότηση ανέργων, και να μπορέσουμε να δώσουμε επιχορηγημένες διακοπές στους χαμηλοσυνταξιούχους», κατέληξε η Υπουργός.
Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου