Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΠΑΣΥΔΥ για θέσεις προαγωγής στα νοσοκομεία και Υπ. Εργασίας για λήπτες ΕΕΕ

ΠΑΣΥΔΥ: Ανησυχίες για μη αποπαγοποίηση θέσεων προαγωγής στα νοσοκομεία
Για κωλυσιεργία της Βουλής κάνει λόγω η συντεχνία των Δημοσίων Υπαλλήλων
Inbusiness.com
Έντονη ανησυχία «για την κωλυσιεργία που παρατηρείται όσον αφορά την έγκριση από τη Βουλή» της συμφωνίας που συνομολογήθηκε μεταξύ Κυβέρνησης και ΠΑΣΥΔΥ σε σχέση με την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής εκφράζουν τα Δ.Σ. των κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ και υπενθυμίζουν ότι η συμφωνία αποτελεί προϊόν κοινωνικού διαλόγου.
Οι δύο κλαδικές της ΠΑΣΥΔΥ σημειώνουν ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγω της ελλιπούς και μη ορθολογιστικής στελέχωσης, υποδεικνύοντας ότι «με την αποπαγοποίηση των θέσεων ανέλιξης το πρόβλημα διοικητικών κενών και δυσλειτουργιών που υπάρχει θα διορθωθεί και κατ’ επέκταση και το πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης στα Δημόσια Νοσοκομεία».
Οι δύο κλαδικές αναφέρουν ότι με βάση πληροφόρηση που έχουν, η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν προτίθεται να συναινέσει σε έγκριση για αποπαγοποίηση των θέσεων ανέλιξης και αυτό παρά την αντίθετη εντύπωση που είχε διαφανεί κατά τη συζήτηση του θέματος ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
Οι δύο κλαδικές της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρουν ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται αποτελεί μεγάλη αδικία σε βάρος των εργαζομένων και κατ’ επέκταση σε βάρος του νευραλγικού τομέα της δημόσιας υγείας, και απευθύνουν έκκληση προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα όπως προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό σε έγκριση της συμφωνίας, προς εξυπηρέτηση τόσο των μελών μας όσο και του καλώς νοούμενου δημοσίου συμφέροντος, σεβόμενοι πρώτιστα το δικαίωμα των εργαζομένων να συνομολογούν μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις συμφωνίες με τον εργοδότη τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


Yπ. Εργασίας: Λήπτες ΕΕΕ κατέχουν υπερπολυτελή οχήματα
Phileleftheros 5/4/2017
Το υπουργείο Εργασίας εντόπισε στην κατοχή ληπτών Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, υπερπολυτελή οχήματα αλλά και διπλοκάμπινα, τα οποία εμπορεύονται αλλά και χρησιμοποιούν για επαγγελματικές αδήλωτες δραστηριότητες . Αυτό αποκάλυψε στον Active, ο επιστημονικός συνεργάτης της υπουργού Εργασίας Φάνος Κουρουφέξης όταν κλήθηκε να απαντήσει στις καταγγελίες του Προέδρου της Επιτροπής Εργασίας Αντρέα Φακοντή ότι η υπηρεσία Διαχείρισης επιδομάτων του υπουργείου Εργασίας, έβαλε στο στόχαστρο φτωχούς πολίτες που λαμβάνουν Δημόσιο Βοήθημα.
Συγκεκριμένα ο κύριος Κουρουφέξης,  παραδέχθηκε την αποστολή επιστολών, κατά τις οποίες καλούνται οι λήπτες ΕΕΕ, εντός 15 ημερών, να δηλώσουν αν έχουν διπλοκάμπινο ή άλλα οχήματα τα χρησιμοποιούν για άσκηση οικονομικής δραστηριότητας που τους αποφέρει εισοδήματα. Σε διαφορετική περίπτωση το επίδομα θα τερματιστεί.
Ο κύριος Φακοντής χαρακτήρισε σε παρέμβαση του στον Active, άστοχη και άκαιρη την κίνηση της υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων.
Eξηγώντας ο κύριος Κουρουφέξης, ανέφερε ότι το περιεχόμενο της επιστολής ήταν ξεκάθαρο και έλεγε στον αποδέκτη, ότι διαπιστώθηκε από ελέγχους, η απόκτηση οχήματος πολυτελείας , την ώρα που δε δηλώνεται κανένα εισόδημα . “Καλούνται λοιπόν λήπτες ΕΕΕ συγκεκριμένης κατηγορίας  να δικαιολογήσουν πως εντός 18μηνών που δεν είχαν εισόδημα αποκτούσαν καινούριο όχημα και σε κάποιες περιπτώσεις υπερπολυτελές όχημα μεγάλης αξίας, ταξί, ημιφορτηγό ή φορτηγό. Yπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες συμπλήρωσε και είναι πολιτική του υπουργείου, η οποία θα συνεχίζει να γίνεται η διενέργεια ελέγχων”.
Συγκεκριμένα σε μία περίπτωση  είπε ο κύριος Κουρουφέξης, υπήρξε εγγραφή 15 οχημάτων σε ένα μόνο χρόνο, κάτι που προδίδει εμπόριο, ενώ δηλώνουν  άνεργοι και λαμβάνουν κοινωνικές παροχές.
Δεν έχουν μειωθεί οι κοινωνικές παροχές διαβεβαίωσε ο κύριος Κουρουφέξης και στόχος του υπουργείου είναι να στηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι κάποιους που προσποιούνται τους φτωχούς. Οι συστηματική έλεγχοι κατέληξε, απαιτούνται για την εφαρμογή της νομοθεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου