Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΔΕΟΚ: Τα στοιχεία της Eurostat καταρρίπτουν τα περί βελτίωσης της οικονομίας

Τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία για την ανάπτυξη και ανεργία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα για την Κύπρο, καταρρίπτουν ακόμα μια φορά τους ισχυρισμούς του Υπουργού Οικονομικών και της Κυβέρνησης για βελτίωση και πρόοδο της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε στην Κύπρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΟΚ.
Αναφέρει ότι η ανεργία επέστρεψε και πάλι στο 16+% με πολύ ψηλό ποσοστό μακροχρόνια άνεργων και 77000 άτομα εκτός αγοράς εργασίας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται επικίνδυνα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαλύονται και θέσεις εργασίας εξαφανίζονται. Προσθέτει ότι η ακρίβεια και οι φορολογίες σε είδη πρώτης ανάγκης και ευρείας κατανάλωσης είναι ψηλά στο κατάλογο σύγκρισης με τις άλλες χώρες της ΕΕ και δανειστικά επιτόκια εξακολουθούν να κατέχουν την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ένωσης. Επίσης, αναφέρεται, οι μισθοί ή και απολαβές συρρικνώνονται και έχει ήδη δημιουργηθεί μια μεγάλη κατηγορία εργαζόμενων φτωχών με χιλιάδες συμπολίτες μας να εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς και όρους εργασίας.
«Η ΔΕΟΚ δεν μπορεί, παρακολουθώντας την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, και πολύ περισσότερο τη δυσπραγία και κοινωνική εξαθλίωση που επικρατεί γύρω μας, να συμμεριστεί ή και να αποδεχθεί την ατεκμηρίωτη ωραιοποίηση που συστηματικά καλλιεργεί και προβάλλει η Κυβέρνηση, ειδικότερα το Υπουργείο Οικονομικών», αναφέρεται.
Αντίθετα, προστίθεται, αναμένει πραγματικές αποφάσεις και ενέργειες που θα φέρουν επιτέλους ‘επανεκκίνηση’ και ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.
Η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι οι εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για έργα στις διάφορες Επαρχίες ύψους 517,5 εκ. ευρώ είναι καλοδεχούμενες και όντως προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο αναφέρει, δεν έχει να επιδείξει αποτελέσματα σε νέες επενδύσεις, ανάκαμψη και δημιουργία θέσεων εργασίας, καταπολέμηση της ανεργίας και περιορισμό της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης που ταλανίζει τα νοικοκυριά και την κοινωνία.
- See more at: http://alfanews.com.cy/oikonomia/item/17865-%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BA-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-eurostat-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82.html#sthash.3rqBymhp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου