Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αντιδράσεις συντεχνιών στην περικοπή κοινωνικών συντάξεων



/Templates/00001/data/Press-Room/euro.jpg

18 Ιανουαρίου 2014, ώρα : 10.00
Την έντονη αντίδραση των συντεχνιών ΠΕΟ και ΔΕΟΚ προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για περικοπές στην κοινωνική σύνταξη, με στόχο την εξοικονόμηση δέκα εκατομμυρίων ευρώ για το 2014. Η ΣΕΚ θα μελετήσει την απόφαση σε συνεδρία την ερχόμενη Δευτέρα και θα τοποθετηθεί.Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση τονίζοντας ότι θα μείνουν χωρίς κοινωνική σύνταξη περισσότερες από τρείς χιλιάδες γυναίκες.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ενέργεια που στραγγαλίζει το βιοτικό επίπεδο, στέλλει κάτω από το όριο της φτώχειας πολλές οικογένειες, και πλήττει τις προσπάθειες για αναζωογόνηση της οικονομίας.Ο κύριος Κυρίτσης επέκρινε την κυβέρνηση για τη διαδικασία που ακολούθησε και έκανε λόγο για διαστρέβλωση του κοινωνικού διαλόγου. Αντί να συζητήσουν με τους κοινωνικούς εταίρους πρίν από τη λήψη της απόφασης, είπε, ερχονται εκ των υστέρων να μας ζητούν να τη σφραγίσουμε. Αυτό, πρόσθεσε, είναι απαράδεκτο και θα αντιδράσουμε.
Διομήδους: Πολύ μεγάλο το κοινωνικό κόστος
Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους τόνισε ότι πρόκειται για άδικο μέτρο και πρόσθεσε ότι το κοινωνικό κόστος θα είναι πολύ μεγάλο.Την ώρα που οι συνταξιούχοι επιβαρύνονται με συνεχείς αυξήσεις τελών και φόρων, είπε ο κύριος Διομήδους, έρχεται η κυβέρνηση να τους στερήσει τη σύνταξη.Είπε επίσης ότι αντί να λαμβάνονται μέτρα που θα στηρίζουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού λαμβάνονται αποφάσεις που τις πλήττουν. Εμείς, πρόσθεσε, δεν θα συνηγορήσουμε με αυτή τη λογική και θα αντιδράσουμε


www.nomisma.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου