Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

30-01-2014 Κέρδισαν οι εργαζόμενοι της “ΒΙΟΤΕΚ”

Καρπούς απέδωσε ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο εργοτάξιο της ελληνικής εταιρείας “ΒΙΟΤΕΚ” στο νέο λιμάνι Λεμεσού, αφού η εργοδοτική πλευρά αναγκάστηκε να αποδεχθεί την λειτουργία συλλογικής σύμβασης και να υιοθετήσει τη μεσολαβητική πρόταση του υπουργείου εργασίας. 
Συγκεκριμένα μετά την επ’ αόριστον απεργία των 150 περίπου εργαζομένων, η εργοδοτική πλευρά με επιστολή της προς τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ δεσμευόταν να αποδεχθεί τη συλλογική σύμβαση και καλούσε τις καλούσε σε διαπραγμάτευση.
Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα, ενώ χθες εργοδοτική πλευρά και συντεχνίες παρακάθισαν σε διαπραγματεύσεις με την καθοριστική παρέμβαση της εταιρείας J&P (O) VASILIKO OIL TANK JV, για λογαριασμό της οποίας η “ΒΙΟΤΕΚ” εκτελεί υπεργολαβίες για τις ανάγκες των εγκαταστάσεων της VITOL στο Βασιλικό.
Παράλληλα η διεύθυνση της “ΒΙΟΤΕΚ” ανακάλεσε τις τέσσερις απολύσεις, που αποτέλεσαν και την αφορμή για τα απεργιακά μέτρα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εργοδοτεί τους Κύπριους εργαζόμενους που έχουν και την τεχνική κατάρτιση για το έργο που έχουν αναλάβει. 
Μετά την εξέλιξη αυτή ο Ε.Γ της ΣΕΜΜΗΚ-ΠΕΟ Λεμεσού Αντρέας Θωμάς εξέφρασε πλήρη ικανοποίηση, τονίζοντας πως η συντεχνιακή πλευρά ευελπιστεί ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει θετικά στην ολοκλήρωση του όλου έργου.

Ο Α. Θωμά εξήρε τη σημασία του οργανωμένου συνδικαλιστικού αγώνα, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι απέδειξαν άλλη μια φορά πως είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να προασπίσουν τα κεκτημένα και τα δίκαιά τους και να αντιτάξουν τη δύναμή τους στην κάθε επιβουλή που στοχεύει τα όσα έχουν κατακτηθεί μέσα από αγώνες, αίμα και θυσίες.

Xaravgi Τάσος Τσαππαρέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου