Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

εργοδότες αναγκάζουν τους υπαλλήλους να εργάζονται και Κυριακή, χωρίς επιπλέον πληρωμή, ενώ δεν προβαίνουν σε προσλήψεις προσωπικού. Όταν αυτοί διαμαρτύρονται, εργοδότες τους δείχνουν την πόρτα εξόδου

Βροχή καταγγελιών από υπαλλήλους καταστημάτων, σε σχέση με την απόφαση για τα νέα ωράρια λειτουργίας, δέχεται η ιστοσελίδα μας. Θα εξαντλήσει τα περιθώρια αυστηρότητας σε ότι αφορά την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων απαντά το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εργοδότες αναγκάζουν τους υπαλλήλους να εργάζονται και Κυριακή, χωρίς επιπλέον πληρωμή, ενώ δεν προβαίνουν σε προσλήψεις προσωπικού. Όταν αυτοί διαμαρτύρονται, εργοδότες τους δείχνουν την πόρτα εξόδου.

Μιλώντας στο SigmaLive, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα εξαντλήσει τα περιθώρια αυστηρότητας σε ότι αφορά την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, παραπέμποντας στην γραμμή επικοινωνίας 77778577, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγγείλουν ανώνυμα ή επώνυμα τους εργοδότες τους.

Τόνισε ότι τις επόμενες βδομάδες θα διενεργούνται καθημερινά έλεγχοι σε καταστήματα και υπεραγορές, θα παίρνονται στοιχεία ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν καταπατούνται. Ερωτηθείσα για τον τρόπο αντιμετώπισης των καταγγελιών, είπε ότι αυτές θα αντιμετωπίζονται άμεσα και επί τόπου, για αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους να μην διστάζουν να προβούν σε καταγγελίες ακόμα και ανώνυμα.

Η Υπουργός πάντως, θα αξιολογήσει τις επόμενες μέρες, τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν, ούτως ώστε να έχει ξεκάθαρη εικόνα της όλης κατάστασης. 
Με την ιστοσελίδα μας επικοινώνησαν και αρμόδιοι των συντεχνιών οι οποίοι ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για θέματα ενημέρωσης.

ΠΕΟ – Πάνος Παναγιώτου 99413523
ΣΕΚ -  Μιχάλης Καζαμίας 99248200


http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου