Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Γενικός Εισαγγελέας δικαιώνει την απεργοσπαστική δράση της αστυνομίας και την καταστολή των απεργών οικοδόμων


Επιστολή του Γενικού Eισαγγελέα της Δημοκρατίας, δικαιώνει απόλυτα την αστυνομία για τους χειρισμούς της στο θέμα των απεργιών των οικοδόμων.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε κατά τη δυναμική αντίδραση της αστυνομίας στην πρόσφατη απεργία των οικοδόμων στην Πάφο καθώς και τις τότε δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος ζήτησε και έκθεση γεγονότων από το Μιχάλη Παπαγεωργίου,  ο Αρχηγός της αστυνομίας με επιστολή του, είχε ζητήσει από τον Πέτρο Κληρίδη να ξεκαθαρίσει κατά πόσο είναι νόμιμη η παρεμπόδιση των απεργών από του να εισέρχονται σε ξενοδοχεία όπου διεξάγεται απεργία ή ακόμη και παρεμπόδιση προσώπων που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στα εν λόγω  ξενοδοχεία, παρά την ύπαρξη απεργίας.

Στην  οκτασέλιδη επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα  της Δημοκρατίας, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ναι μεν το δικαίωμα της απεργίας είναι θεμελιώδες, αλλά δεν είναι απόλυτο και πρέπει να εναρμονίζεται με το δικαίωμα άσκησης άλλων θεμελιωδών ελευθεριών. Συνεπώς, με απεργία δεν δικαιολογούνται καταχρηστικές συμπεριφορές.

Name


Χαρακτηριστική είναι και η άποψη του Committee of Association της ΔΟΕ, ότι η κλήση της αστυνομίας με σκοπό την εξασφάλιση της πρόσβασης μελών της διεύθυνσης και μη απεργούντων εργαζομένων στα υπό κατάληψη από τους απεργούς υποστατικά της επιχείρησης, δεν αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος της απεργίας, και τονίζει ταυτόχρονα το δικαίωμα της εργασίας σε όσους το επιθυμούν.



http://www.sigmalive.com/news/local/31579

2 σχόλια: