Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ Ιδιωτικοποιήσεις και η «Στοχευμένη» Δημοσιογραφία


Όταν ο Δημοσιογράφος (Χρ. Τσουρούλλης) υποβάλλει αντί να ρωτήσει ότι οι τιμές κάποιων προϊόντων είναι οι ψηλότερες στην Ευρώπη τότε είναι βέβαιο ότι θέλει να εξυπηρετήσει κάποιο στόχο. Δεν τον ενδιαφέρει η πραγματικότητα και η αλήθεια. Στην προκειμένη περίπτωση να βοηθήσει την πολιτική Αναστασιάδη για ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών ο οποίος βρήκε αμέσως και την αιτία των ψηλών τιμών που όπως είπε είναι το εργατικό κόστος.

Στην Κύπρο η ΑΤΗΚ παρά την πίεση της Ρυθμιστικής Αρχής προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με τιμές κάτω του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και βρίσκεται στις 4 φθηνότερες χώρες στις φωνητικές υπηρεσίες, την κινητή και διεθνή τηλεφωνία. Αυτό δεν ενδιαφέρει τον Στρατευμένο Δημοσιογράφο. Έπρεπε να ενισχύσει τα επιχειρήματα του Ν. Αναστασιάδη ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις, να απολύσουμε εργαζόμενους, να μειώσουμε μισθούς και ωφελήματα για να προσφέρουμε χαμηλότερες τιμές.

Έλα όμως που την ίδια μέρα χιλιάδες Βούλγαροι ήταν στους δρόμους γιατί το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ που δημιουργήθηκε από την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Κρατικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού αύξησε κατακόρυφα τις τιμές.

Ο Κύπριος πολίτης και οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι Μετοχοποίηση-Στρατηγικός Επενδυτής και Ιδιωτικοποίηση είναι το ίδιο πράγμα. Στις πλείστες χώρες της Ε.Ε. ξεκίνησαν με στρατηγικούς επενδυτές και μετοχοποιήσεις αλλά σήμερα ο Ηλεκτρισμός, οι Τηλεπικοινωνίες και το Νερό είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένα και υπό τον έλεγχο των ολιγοπωλίων. Ολιγοπώλια που έχουν απορροφήσει πλήρως τους αντίστοιχους Οργανισμούς στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης οι οποίες εκχώρησαν το Δημόσιο τους πλούτο.

Στην Κύπρο οι Οργανισμοί που βρίσκονται στο στόχαστρο για ιδιωτικοποίηση είναι κερδοφόροι και έχουν εθνική και στρατηγική σημασία στη ανάπτυξη του τόπου.

Την ίδια ώρα που θέλουμε να γίνουμε Ενεργειακός Κόμβος επιδιώκεται η ιδιωτικοποίηση της Α.Η.Κ. Την ώρα που η ΑΤΗΚ μετατράπηκε σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο Τηλεπικοινωνιών θέλουμε να την εκχωρήσουμε στα ξένα συμφέροντα. Τη στιγμή που η Τουρκία αποκλείει τα Κυπριακά Λιμάνια κάποιοι θέλουν να δώσουν τον έλεγχο τους σε ξένα συμφέροντα. Μήπως ο κος Τσουρούλλης και οι πολιτικοί που θέλει να εξυπηρετήσει θέλουν να εκχωρήσουν και το Νερό όπως έκαναν κι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόζουν το Νεοφιλελευθερισμό;

Γνωρίζουμε επίσης ότι το ιδιωτικό κεφάλαιο δεν επενδύει στην ανάπτυξη, δεν κάνει κοινωνική πολιτική ούτε στηρίζει ειδικές ομάδες και αδύνατα στρώματα του πληθυσμού. Έχει σαν μοναδική θρησκεία το κέρδος.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες να αντιδράσουν άμεσα απομονώνοντας όσους έθεσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στόχο τους την ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών ιδιαίτερα τώρα που στην οικονομική κρίση έχουν τεράστιο ρόλο να συνδράμουν στην αναζωογόνηση της ανάπτυξης. Τώρα μπορούμε, αύριο ίσως η αντίδραση μας να μην είναι αποτελεσματική.



ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ


12/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου