Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΟ για νομοσχέδιο κυβέρνησης για συλλογικές συμβάσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΠΕΟ, χαιρετίζει την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο χθες, Νομοσχεδίου με το οποίο δίνεται το δικαίωμα στον εκάστοτε Υπουργό Εργασίας να επεκτείνει μια κλαδική Συλλογική Σύμβαση με διάταγμα και να την καθιστά υποχρεωτική για ολόκληρο τον κλάδο.

Με βάση το Νομοσχέδιο, η δυνατότητα επέκτασης μπορεί να ζητηθεί από Συνδικαλιστική ή εργοδοτική οργάνωση ή ακόμα και αυτεπάγγελτα από το Υπουργείο Εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα εξετάζεται από Τριμερή Συμβουλευτική επιτροπή στην βάση των καθορισμένων στον νόμο κριτηρίων.

Το πιο πάνω θέμα αποτελεί πάγια διεκδίκηση της ΠΕΟ τα τελευταία χρόνια γιατί εκτιμούμε ότι θωρακίζονται περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις και μπαίνουν οι βάσεις για να εκλείψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων.

Περαιτέρω, ενισχύεται η προσπάθεια για ίση μεταχείριση των εργαζομένων και συνεπώς δημιουργείται ακόμα ένα εργαλείο για περιορισμό το απαράδεκτου φαινόμενου αντικατάστασης εργαζομένων που εργάζονται με τους όρους της Συλλογικής Σύμβασης, από ευάλωτες ομάδες εργαζομένων, κυρίως κοινοτικών μεταναστών, που υποχρεώνονται από τους εργοδότες να εργάζονται με εξευτελιστικούς όρους εργοδότησης.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα ενώπιον των οποίων θα τεθεί για ψήφιση να το στηρίξουν και να το υπερψηφίσουν και να μην μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες,ώστε να μην συνταχθούν με τα συμφέροντα των εργοδοτών, οι οποίοι για προφανείς λόγους διαφωνούν με τη ψήφιση.




15 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου