Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Το προσωπικό του Παγκύπριου Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κατήλθε σε απεργία σήμερα Παρασκευή 01/02/2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Π.Ε.Ο. και Σ.Ε.Κ.


Το προσωπικό του Παγκύπριου Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κατήλθε σε απεργία σήμερα Παρασκευή 01/02/2013. Η απεργία που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις επαρχίες σκοπό έχει τη διεκδίκηση της καταβολής του μισθού του προσωπικού για το μήνα Ιανουάριο που εκβιαστικά το Δ. Συμβούλιο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου προσπαθεί να επιβάλει ώστε να πιέσει το προσωπικό να δεχθεί σοβαρότατες μειώσεις μισθών και ωφελημάτων..

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης των Συντεχνιών Π.Ε.Ο. και Σ.Ε.Κ. με τον εργοδότη, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου αποφάσισε ετσιθελικά τη μείωση του μισθού του προσωπικού παρ’ όλες τις προτροπές της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας Περί Προστασίας των μισθών.

Η απεργία θα διαρκέσει μέχρι τις 3.00 μ.μ. και το προσωπικό θα κατέλθει στην εργασία του κανονικά το Σάββατο και τη Κυριακή δίδοντας στην εργοδοσία το περιθώριο να καταβάλει τους μισθούς στο σύνολο τους. Εάν όμως μέχρι τη Δευτέρα 04/02/2013 δεν καταβληθούν οι μισθοί, θα γίνει εκ νέου γενική συνέλευση του προσωπικού για λήψη απόφασης μη αποκλειομένης και της κλιμάκωσης των μέτρων.

Οι απεργοί και οι Συντεχνίες τους με το ψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει έχουν αποφασίσει κατά τη διάρκεια των απεργιακών μέτρων να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και αυτό θα συμπληρώνεται ανάλογα με τις οδηγίες που θα δοθούν από την υπεύθυνη των νοσηλευτικών υπηρεσιών του Συνδέσμου.

Έχει ήδη ειδοποιηθεί το Τμήμα Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας για τες παράνομες ενέργειες του Δ. Συμβουλίου και έχει καθορίσει συνάντηση για μεσολάβηση τη Δευτέρα 04/02/2013.

Αναμένουμε ότι το Δ. Συμβούλιο θα δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις νομοθεσίες και θα αναιρέσει τη θέση του για ετσιθελικές μειώσεις για να αποφευχθεί η κλιμάκωση των μέτρων και να πρυτανεύσει η εργατική ειρήνη.

Λευκωσία, 01/02/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου