Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Επισκόπηση 22-30/04


Επισκόπηση 22-30/04

24ωρη απεργία λιμενεργατών στις 9 Μαΐου
23/04
Στην απόφαση για 24ωρη απεργία την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, κατέληξε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των λιμενεργατών στο λιμάνι Λεμεσού, μετά την απόρριψη των θέσεων της εργοδοτικής πλευράς σε σχέση με την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης.
 
Σε επιστολή τους προς τον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, την 
Eurogate Container Terminal Limassol και την DP WORLD LIMASSOL, την οποία έδωσαν στην δημοσιότητα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΕΣ ΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού και ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λεμεσού αναφέρουν ότι το περιεχόμενο των τελικών θέσεών των εργοδοτών σε επιστολή ημερομηνίας 19/4/2019, «όχι μόνο δε βοηθά τη διαδικασία να προχωρήσει και να κλείσει, αλλά μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, αφού εισάγει όρους και προϋποθέσεις που είτε ήταν εκτός του πλαισίου των διαπραγματεύσεων, είτε δεν αφορούν τη Συλλογική μας Σύμβαση».
 
«Καμία ευθύνη δε βαραίνει τους εργαζόμενους για όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν, αφού εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου και υπευθυνότητας στο πλαίσιο της διεκδίκησης της βελτίωσης της Συλλογικής τους Σύμβασης, ειδικά μετά από 10 χρόνια στασιμότητας», προσθέτουν.
 
Ως εκ τούτου, αναφέρουν ότι σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα έχουν αποφασιστεί ομόφωνα όπως «οι τελικές σας θέσεις, όπως αναφέρονται στην επιστολή σας ημερ. 19/4/2019, απορρίπτονται στο σύνολό τους» και προσθέτουν ότι «με τη διαπραγμάτευση να έχει εξαντληθεί και δυστυχώς να έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο μετά και την τελευταία γραπτή σας τοποθέτηση, ανακοινώνουμε προγραμματισμένη 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019».
 
Κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 9 Μαΐου, σύμφωνα με τις ΣΕΚ και ΠΕΟ, «θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των απεργών, όπου θα αποφασιστεί η ενδεχόμενη κλιμάκωση των μέτρων, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ενώπιον μας σοβαρές ενδείξεις και προϋποθέσεις για λύση της διαφοράς».
 
«Η πιο πάνω εξέλιξη αν και δε μας ευχαριστεί, αφού η εντατική μας προσπάθεια τους τελευταίους μήνες ήταν μέσω του διαλόγου να εξευρεθεί η χρυσή τομή που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές και θα μας έβγαζε από το αδιέξοδο διατηρώντας την εργατική ειρήνη στο Λιμάνι, εντούτοις αποτελεί μονόδρομο στην παρούσα φάση, ειδικά μετά την ταφόπλακα που η εργοδοτική πλευρά έβαλε στη διαπραγμάτευση με τις τελευταίες της θέσεις», προσθέτουν.
Πηγή: Stockwatch

Καταδικάζουν απεργία στα λιμάνια
24/04

«Δυστυχώς για ακόμα μια φορά οι εμπορευόμενοι από το λιμάνι Λεμεσού βρίσκονται δέσμιοι μίας ανεξέλεγκτης επαγγελματικής ομάδας η οποία βλέπει αποκλειστικά το δικό της συμφέρον αγνοώντας τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που δημιουργεί η δική της στάση κρατώντας σε ομηρία την οικονομία αφού έχει παραλύσει το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο», αναφέρει το ΚΕΒΕ σε ανακοίνωσή του.
Με αφορμή την 24ωρη στάση εργασίας που πραγματοποιούν οι μηχανοδηγοί, το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατέψει την ομαλή λειτουργία του λιμανιού και κατ’ επέκταση του εμπορίου και της οικονομίας.
«Δεν είναι δυνατόν μικρές ομάδες εργαζομένων αυθαίρετα να παραβιάζουν την ανανεωμένη και υπογεγραμμένη συλλογική σύμβαση και να προκαλούν παράλυση ζωτικών τομέων της οικονομίας, επιφέροντας μεγάλα πλήγματα στην ανάπτυξη της χώρας», τονίζει.
Το ΚΕΒΕ επαναλαμβάνει ότι επιβάλλεται η νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες. «Μόνο με αυτό το αναγκαστικό μέτρο θα υποχρεωθούν όλοι να συμμορφώνονται και να τηρούν τα εργασιακά θέσμια έτσι ώστε να σταματήσουν να υπονομεύουν την οικονομία και να επισωρεύουν προβλήματα στο σύνολο του λαού», σημειώνεται.
Το ΚΕΒΕ, καλεί την κυβέρνηση και τη βουλή χωρίς άλλη καθυστέρηση να πάρουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για άμεση προώθηση της σχετικής νομοθεσίας για αποτροπή παρόμοιων απαράδεκτων καταστάσεων στο μέλλον.  Επίσης το ΚΕΒΕ καλεί τους μηχανοδηγούς να σεβαστούν την υπογραφή τους και να άρουν αμέσως τα εξαγγελθέντα απεργιακά μέτρα έτσι ώστε το λιμάνι να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
Την σημερινή νέα στάση εργασίας των εργαζομένων της Εταιρείας Eurogate Container Terminal Ltd στο Λιμάνι Λεμεσού, καταδικάζει και η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).
«Για ακόμα μία φορά και σε διάστημα μερικών εβδομάδων, οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε στάση εργασίας κατά παράβαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και των νομοθεσιών του κράτους, αξιώνοντας αυξήσεις και φιλοδωρήματα πέραν των όσων περιλαμβάνονται στη Συλλογική Σύμβαση που υπογράφτηκε τον περασμένο μήνα μεταξύ της Εταιρείας και των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ», αναφέρει.
«Η κατάσταση στο Λιμάνι Λεμεσού με τις αδικαιολόγητες και προκλητικές απεργίες μικρών αλλά πανίσχυρων ομάδων συνδικαλιστικών συμφερόντων έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χωρίς να υπάρχει παραβίαση της Σύμβασης και λειτουργώντας εντελώς εκτός των διαδικασιών και εργασιακών θεσμίων, με πλήρη περιφρόνηση για τα συμφέροντα του λιμανιού και της οικονομίας, οι εργαζόμενοι αυτοί εκβιάζουν το σύνολο της οικονομίας για το προσωπικό τους συμφέρον», τονίζεται.
Η ΟΕΒ έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών γίνεται εφικτή λόγω της απουσίας ρυθμιστικού πλαισίου για τις απεργίες στις ουσιώδεις υπηρεσίες. Η οικονομία και η κοινωνία έχουν διαχρονικά υποφέρει σημαντικά από την απουσία προστατευτικού πλαισίου  της λειτουργίας των ουσιωδών υπηρεσιών.
«Καλούμε για χιλιοστή φορά την Πολιτεία να προστατεύσει την οικονομία, τους φορολογούμενους, τις θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και να λάβει αποφασιστικά μέτρα προχωρώντας αμέσως στην νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες», καταλήγει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 24ωρη απεργία για τις 9 Μαΐου εξήγγειλαν και οι λιμενεργάτες στο λιμάνι Λεμεσού.
Πηγή: Stockwatch

Απέρριψαν αίτηση για μισθοδοσία καθηγητών UCY
24/04
Το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα αίτηση αναστολής εκτέλεσης ακυρωτικής απόφασης ημερομηνίας 28.12.2018 με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η πρόνοια του Προϋπολογισμού του Πανεπιστήμιου Κύπρου για την αποκοπή του ειδικού επιδόματος επί της μισθοδοσίας των καθηγητών του Πανεπιστημίου.
Η απόφαση της Ολομέλειας του Διοικητικού Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν εξαιρετικές περιστάσεις που να επέβαλλαν την μη άμεση εφαρμογή της ακυρωτικής απόφασης.
 
Παράλληλα έκρινε ότι η απόρριψη της αίτησης δεν αποδυναμώνει και ούτε εξανεμίζει τη σημασία της έφεσης.
 
Ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Ανδρέα Σ. Αγγελίδη, δικηγόρου των καθηγητών του Πανεπιστημίου, αναφέρει πως προφανώς η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας προηγούμενο σ’ ότι αφορά και τις εφέσεις της Νομικής Υπηρεσίας για την αντισυνταγματικότητα των νόμων για την αποκοπή μισθού και προσαυξήσεων στη δημόσια υπηρεσία.
Πηγή: Stockwatch

Τα πάνω κάτω στα δικαστήρια για αποκοπές μισθών
25/04

Τα πάνω κάτω στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έφεραν χθες δύο απανωτές αποφάσεις του διοικητικού δικαστηρίου προκαλώντας νέο προβληματισμό σε σχέση τους δικαστικούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τα δημόσια οικονομικά.
Στο υπουργείο οικονομικών, στη νομική υπηρεσία και στην προεδρία έχει σημάνει συναγερμός καθώς ενώπιον τους αυτή την ώρα έχουν δύο δικαστικά προηγούμενα, τα οποία αποτελούν μεγάλο νομικό εμπόδιο για την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης για άμεση αποκατάσταση των κρατικών μισθών που μειώθηκαν λόγω της κρίσης.
Χθες το διοικητικό δικαστήριο αρνήθηκε την έκδοση διατάγματος αναστολής της απόφασης με την οποία κήρυξε ως αντισυνταγματικές τις αποκοπές που έγιναν από το κράτος στις συντάξεις των πρώην δημοσίων υπαλλήλων.
Επίσης το ίδιο δικαστήριο, απέρριψε χθες αίτηση αναστολής εκτέλεσης ακυρωτικής απόφασης με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η πρόνοια του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου για την αποκοπή του ειδικού επιδόματος επί της μισθοδοσίας των καθηγητών του Πανεπιστημίου.
Οι εν λόγω δικαστικές αποφάσεις εκδόθηκαν 24 ώρες πριν από την αναμενόμενη καταχώρηση από τη νομική υπηρεσία, έφεσης προς το ανώτατο δικαστήριο ενάντια της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου να κρίνει ως αντισυνταγματικές τις νομοθεσίες για αποκοπές μισθών και επιδομάτων στο δημόσιο.
Οι νομοθεσίες προέβλεπαν πάγωμα των προσαυξήσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, την καταβολή 3% στο σχέδιο συντάξεων του δημοσίου και τη μείωση των απολαβών των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
Το δικηγορικό γραφείου Ανδρέα Αγγελίδη που ενέργησε για τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου με χθεσινή ανακοίνωση του σημειώνει ότι «προφανώς η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας προηγούμενο σ’ ότι αφορά και τις εφέσεις της νομικής υπηρεσίας για την αντισυνταγματικότητα των νόμων για την αποκοπή μισθού και προσαυξήσεων στη δημόσια υπηρεσία».
Την εκτίμηση που διατυπώνει επί της ουσίας της υπόθεσης το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη, φαίνεται να υιοθετούν και άλλοι έγκριτοι νομικοί οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα ότι σε περίπτωση που το ανώτατο απορρίψει την έφεση της νομικής υπηρεσίας, τότε το ζήτημα θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν θα επηρεαστεί μόνο το μισθολόγιο του δημόσιου και ευρύτερου τομέα, αλλά βραχυπρόθεσμα και του ιδιωτικού.
Ήδη η ΕΤΥΚ, το συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζικών υπαλλήλων, με επιστολή της κάλεσε τις διοικήσεις των τραπεζών να προχωρήσουν σε καταβολή της προσαύξησης και επαναφορά των μισθών στον τραπεζικό τομέα, επικαλούμενη την απόφαση του πρωτοδικείου ότι οι μισθοί και οι συντάξεις αποτελούν περιουσιακό στοιχείο και είναι παράνομη με βάση το Σύνταγμα η στέρηση τους.
Στο αιτιολογικό της χθεσινής απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου, όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, το δικαστήριο έκρινε ότι η ζημιά που θα πάθαιναν οι 163 αιτούντες που προσέφυγαν στο πρωτόδικο δικαστήριο, θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που επικαλείται η Δημοκρατία γι’ αυτό και ζητά την άμεση και ενεργό συμμόρφωση, δηλαδή, την επιστροφή των αποκοπών στους δικαιούχους.  Το επιχείρημα που προβάλλετε είναι το προχωρημένο της ηλικίας των επηρεαζόμενων.
Του Λεύκου Χρίστου
Πηγή: Stockwatch

Φουντώνει η κόντρα στο λιμάνι Λεμεσού
25/04
Η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, " για ακόμα μια φορά ζητούν ουσιαστικά δέσμιους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των εργοδοτών", αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ, Άθως Ελευθερίου, με αφορμή τις χθεσινές τοποθετήσεις τους μετά τη στάση εργασίας των μηχανοδηγών της Eurogate.
Ο κ.Ελευθερίου παραθέτει σειρά γεγονότων που, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να απαντήσουν η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, αλλά και οποιοιδήποτε άλλοι "ζητούν μόνο την κεφαλή των εργαζόμενων που διεκδικούν τα αυτονόητα και μόνο όταν προκαλούνται".

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την αυθόρμητη στάση εργασίας των μηχανοδηγών της 
Eurogate, λόγω της παραχώρησης μπόνους μόνο σε εργαζομένους που δεν εμπίπτουν στη συλλογική σύμβαση, ο Άθως Ελευθερίου αναφέρει πως, μετά τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης, "τα οικονομικά βελτιώθηκαν, αλλά μόνο για τους εργαζόμενους που δεν είναι μέλη των Συντεχνιών". ¨
 
Η εταιρεία, συνεχίζει, έδωσε μπόνους, όπως δικαιούται, στους συγκεκριμένους υπαλλήλους της και διερωτάται γιατί δόθηκε επιλεκτικά σε μη μέλη των Συντεχνιών και κατά πόσο τα μέλη των Συντεχνιών δεν συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας ή στους άλλους στόχους που θέτει η εταιρεία.
 
"Ας εξηγήσει η εταιρεία τους λόγους που την ώθησαν να προσφέρει περισσότερα μόνο σε μη μέλη των Συντεχνιών. Η κοινή γνώμη ας κρίνει ποιοι προκαλούν σε αυτή την περίπτωση", συμπληρώνει.
 
Σε σχέση με το θέμα της εργασίας στον μόλο, ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟ αναφέρει πως, παρά τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Μεταφορών ότι η εργασία θα συνεχιζόταν από τους λιμενεργάτες και με το νέο καθεστώς, οι ιδιωτικές εταιρείες δηλώνουν πως αυτή η εργασία τους έχει δοθεί και τη διεκδικούν. "Τι αναμένουν τώρα από τους εργαζόμενους που πληρώνονται μόνο όταν έχει εργασία με μεροκάματο (δεν έχουν σταθερό μισθό); Φυσικά και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την εργασία τους", προσθέτει.

Σημειώνει δε πως η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των λιμενεργατών εκκρεμεί από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και υποστηρίζει ότι "δεν ανανεώνεται κυρίως λόγω της επιμονής των εργοδοτών να δώσουν αυξήσεις σε ταρίφες λιγότερες του ενός ευρώ, όταν για τις ίδιες περιπτώσεις, οι ίδιοι έχουν πάρει για τις εταιρείες τους αυξήσεις εκατοντάδων ευρώ και σε μερικές περιπτώσεις χιλιάδων ευρώ".
 
Τέλος για τους Ναυτικούς Πράκτορες, ο κ.Ελευθερίου αναφέρει πως είναι, με βάση νομοθεσία,
οι εργοδότες των λιμενεργατών "και απειλούν με μέτρα αν η κυβέρνηση δεν υιοθετήσει τις απόψεις τους για το Λιμάνι της Λάρνακας".
 
"Αυτά τα μέτρα εάν ληφθούν δεν θα επηρεάσουν την οικονομία;" διερωτάται και προσθέτει πως "βεβαίως και θα την επηρεάσουν, όμως καμιά ανησυχία, καμιά ανακοίνωση από την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, μήπως επειδή είναι μέλη τους;"
Πηγή:ΚΥΠΕ

Αναθεώρηση πολιτικής απασχόλησης υπηκόων τρίτων χωρών25/04


Πέντε νέα μέτρα για στήριξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της πολιτικής απασχόλησης υπηκόων τρίτων χωρών στους συγκεκριμένους τομείς.
Σύμφωνα με τον υπουργό, για αντιμετώπιση ενός από τα κύρια προβλήματα που είναι η πρόσβαση στην εργασία, καταργείται ο χρονικός περιορισμός των 6 χρόνων για παραμονή και απασχόληση υπηκόων τρίτων χωρών στον τομέα της γεωργίας / κτηνοτροφίας, όταν το αιτηθεί ο εργοδότης ενώ διατηρείται η πρόνοια για 3ετή συμβόλαια.
Στόχος, όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη που είχε με τους εκπροσώπους όλων των αγροτικών οργανώσεων είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις / οι εργοδότες ώστε να μπορούν να διατηρούν τους εργαζόμενους τους που είναι ικανοί και έχουν αποκτήσει εμπειρία και εξειδίκευση, καθότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα.
Ταυτόχρονα, είπε, με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι νέες αφίξεις με όλα τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργούνται (αλλοδαποί ακατάλληλοι για εργασία, εγκαταλείψεις, αιτήματα για άσυλο, έξοδα απελάσεων κλπ), ο αριθμός των αλλοδαπών που παραμένουν και εργάζονται παράνομα μετά την συμπλήρωση της μέγιστης παραμονής τους ενώ θα μειωθεί και το διοικητικό κόστος τόσο για τους εργοδότες όσο και για τις κρατικές υπηρεσίες.
Ο υπουργός εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανακοινώνοντας την αναθεώρηση της πολιτικής απασχόλησης υπηκόων τρίτων χωρών στους τομείς της γεωργίας και κτηνοτροφίας, τόνισε ότι για μείωση της γραφειοκρατίας και παραχώρηση διευκολύνσεων στους εργοδότες με απώτερο σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας η διυπουργική επιτροπή η οποία αποτελείται από το υπουργείο εσωτερικών και εργασίας έχει αποφασίσει επίσης και την απαγόρευση αλλαγής στον τομέα απασχόλησης.
Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, εφόσον στόχος είναι να διευκολύνονται οι επιχειρήσεις /εργοδότες ώστε να διατηρούν τους εργαζόμενους τους που είναι ικανοί, έμπειροι και συνεπείς, πέραν της άρσης του χρονικού περιορισμού, επιβάλλονται και περιορισμοί στις αλλαγές τομέα απασχόλησης. Επιτρέπεται μόνο αλλαγή από τον τομέα οικιακής απασχόλησης στον τομέα γεωργίας/κτηνοτροφίας.
Επίσης αιτητές ασύλου με άδεια εργασίας στον τομέα γεωργίας / κτηνοτροφίας που υποβάλλουν αίτηση για άσυλο, δεν θα επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τον εργοδότη τους. Αλλοδαποί που αρνούνται να παραμείνουν στον ίδιο εργοδότη, θα θεωρείται ότι εγκαταλείπουν τον εργοδότη τους και δεν θα τους παραχωρείται επίδομα.
Οι αλλοδαποί θα συνεχίζουν να απασχολούνται στον ίδιο εργοδότη εκτός και αν υπογραφεί από τα δύο μέρη έγγραφο αποδέσμευσης.  Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να εργοδοτηθούν μόνο στους τομείς της γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Επιπλέον καταργούνται οι τραπεζικές εγγυήσεις με τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας ώστε να μην απαιτείται από τους εργοδότες κατάθεση εγγύησης για κάλυψη εξόδων απομάκρυνσης των αλλοδαπών εργαζομένων.
Έχει επίσης τροποποιηθεί ο περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νόμος ώστε τα τέλη που μέχρι πρόσφατα καθορίζονταν από το νόμο, να καθορίζονται πλέον με απόφαση του υπουργού εσωτερικών.
Στο παρόν στάδιο, κοστολογείται η διαδικασία εξέτασης και έκδοσης αδειών απασχόλησης με σκοπό τον πιο ορθολογιστικό καθορισμό των τελών που θα αντικατοπτρίζουν το πραγματικό κόστος της διοίκηση, κάτι που αναμένεται να επιφέρει μείωση των τελών.
Μιλώντας εκ μέρους όλων των οργανώσεων ο πρόεδρος του Παναγροτικού Κυριάκος Καιλάς δήλωσε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε μεταρρύθμιση «αντιθέτως για το καλό του τόπου και της αγροτικής ανάπτυξης η οποία καλύπτει το 25% των εργαζομένων της Κύπρου χαιρετίζουμε τις σχετικές αποφάσεις».
Της Ηρώς Ευθυμίου
Πηγή: Stockwatch





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου