Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΟΕΒ - να συνεχίσει το πάγωμα μισθών για άλλα 2 χρόνια

ΟΕΒ: Συγκράτηση κρατικού μισθολογίου για άλλα δύο χρόνια
Να μην δοθούν προσαυξήσεις μέχρι το τέλος του 2018, ζητά η Ομοσπονδία
Συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου για δύο επιπλέον χρόνια ζήτησε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Χρίστος Μιχαηλίδης, σε διάσκεψη Τύπου, στο περιθώριο της τακτικής συνεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι «οι νομοθεσίες και οι άλλες ρυθμίσεις που αφορούν τη συγκράτηση του κόστους εργασίας του δημόσιου τομέα πρέπει να παραταθούν/επεκταθούν για δύο ακόμα χρόνια μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018».
Δηλαδή, είπε, να μην δοθούν προσαυξήσεις, που ανέρχονται σε περίπου €25 εκατ., για τα επόμενα χρόνια.
Οι λόγοι, εξήγησε, είναι ότι η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών παραμένει ακόμα εύθραυστη, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, το δημόσιο χρέος παραμένει σε υπερβολικό ύψος και η πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει ακόμα εκτός επενδυτικής βαθμίδας.
Ταυτόχρονα, ανέφερε, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες.
Σημείωσε δε ότι χρειάζεται χρόνος «για να αναπνεύσει η οικονομία».
«Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων καλεί την Κυβέρνηση και τη Βουλή να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό με την υιοθέτηση των κατάλληλων νομοθετικών ή άλλων αναγκαίων μέτρων, για προστασία της οικονομίας του τόπου μας από την εκ νέου αύξηση του κρατικού μισθολογίου», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.
Ανέφερε ακόμα πως «οι όποιες δυνατότητες του κράτους πρέπει να διοχετευθούν στη στήριξη αυτών που πλήγηκαν περισσότερο από την κρίση, δηλαδή τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και στις επιχειρήσεις, και όχι στην αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων».

Αν υπάρχουν περισσεύματα, υπέδειξε, «να διοχετευθούν εκεί που πραγματικά θα βοηθήσουν το σύνολο της οικονομίας, και όχι σε μια ομάδα ανθρώπων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου