Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΑΚΕΛ κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις

Για Τις Ιδιωτικοποιήσεις

Offsite 28/4

Ως ΑΚΕΛ «θα πάμε μέχρι τέλους με την απαίτησή μας για τερματισμό της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Ηλία Δημητρίου.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν τον οργανισμό και τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.
«Από τη δική μας πλευρά έχουμε επαναλάβει για μια ακόμα φορά την αντίθεσή μας με την ιδιωτικοποίηση οργανισμών δημόσιας ωφελείας οι οποίοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την κυπριακή κοινωνία. Ρόλο που έχει να κάνει με την εθνική ασφάλεια αλλά και με το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται στον κυπριακό λαό. Θεωρώ ότι η CYTA είναι ένας από εκείνους τους οργανισμούς ο οποίος διαχρονικά ξεχωρίζει τόσο για το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει όσο και για τη σημασία που έχει αναφορικά με τα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας. Είναι ένας οργανισμός ο οποίος διαχρονικά έχει χρηματοδοτήσει το κράτος με τεράστια ποσά. Μόνο για τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει διαθέσει πάνω από 600 με 700 εκατομμύρια ως χορηγία, όχι ως δάνειο προς το κράτος και αυτό από μόνο του λέει πολλά», πρόσθεσε.
Ανέφερε, ότι ως ΑΚΕΛ απαιτούν τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της CYTA, τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας αναφορικά με τη λειτουργία του Δ.Σ., έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα άτομα τα οποία διορίζονται θα έχουν ως πρωταρχικό στόχο τα συμφέροντα του Οργανισμού και θα διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων για να μπορεί ο οργανισμός να προχωρεί με πολύ πιο γοργά βήματα στον εκσυγχρονισμό και στην προσαρμογή του στα ζητήματα τεχνολογίας.
«Θα πρέπει να σταματήσουν οι παρεμβάσεις είτε από τον Έφορο Ιδιωτικοποιήσεων, είτε από το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες στοχεύουν στο να περιορίσουν τις δυνατότητες του Οργανισμού να εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο. Θεωρώ ότι αυτό το οποίο επιχειρείται είναι λανθασμένο, ενάντια στα συμφέροντα της ίδιας της πολιτείας και θα πρέπει να τερματιστεί. Η υπόσχεση που εμείς έχουμε δώσει στους υπαλλήλους του οργανισμού είναι ότι ως ΑΚΕΛ θα πάμε μέχρι τέλους με την απαίτηση μας για τερματισμό της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων», συμπλήρωσε.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ Ηλίας Δημητρίου, σε δηλώσεις του, είπε ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τους έχει επαναβεβαιώσει την θέση του κόμματος του ότι παραμένει πιστός στις αρχές του κόμματος του όπως τους τις είχε δώσει τον Νοέμβριο του 2013 ότι είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων.
«Μια κοινή θέση που έχουμε και εμείς ως ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ, ότι ναι είμαστε εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων. Η νέα φόρμουλα την οποία κάποιοι προσπαθούν επικοινωνιακά να περάσουν, όσον αφορά το θέμα ότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις αλλά μιλούμε για κάτι άλλο και το κάτι άλλο είναι πιθανόν μετοχοποιήσεις με ένα άλφα ή βήτα τρόπο μετοχών, τούτο δε μας πείθει ότι πράγματι ενεργούν μέσα σε πλαίσια στα οποία θα είμαστε ικανοποιημένοι ως εργαζόμενοι. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ως εργαζόμενοι στο ότι ναι οι υποσχέσεις που έχουμε στην μεικτή συμβουλευτική επιτροπή που απορρέουν από μνημονιακή υποχρέωση του νομοσχεδίου το οποίο είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία πέρσι που θυμόμαστε για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων όπου ο ίδιος ο Υπουργός σε περιγραφικό ψηλό επίπεδο υπόσχεται ότι ναι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων», πρόσθεσε.
«Εμείς αυτό το οποίο θέλουμε είναι έναν οργανισμό που να τον αφήσουν να λειτουργήσει μέσα από ένα πιο σωστό τρόπο αναδιοργάνωσης και αλλαγής ενός θεσμικού πλαισίου το οποίο θα του επιτρέπει να μπορέσει άνετα να ξεπεράσει τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Μπήκαμε στο διάλογο μέσα από την μνημονιακή εκείνη υποχρέωση του να γίνει συζήτηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, αλλά δεν υπάρχει δεδομένο ότι η ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ είναι στην ίδια πορεία που θεωρούν κάποιοι ότι θα είμαστε στο τέλος του χρόνου, δηλαδή στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου