Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αυξήσεις φόρων και μειώσεις μισθών και συντάξεων, έδωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αυξήσεις φόρων και μειώσεις μισθών και συντάξεων, έδωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
Μιλώντας από το βήμα του 52ου συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι όποιες αυξήσεις των λειτουργικών δαπανών του κράτους, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού μισθολογίου, θα γίνονται στο μέλλον λελογισμένα και εντό του πλαισίου των δυνατοτήτων της οικονομίας.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στη διαδικασία μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας, απευθύνοντας πρόσκληση για συνεργασία στον εκσυγχρονισμό του κράτους.
Για την οικονομία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι καταγράφει συνεχή και αξιοσημείωτη πρόοδο, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον.
Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι "οι θυσίες που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως η εύκολη λύση για οποιεσδήποτε περαιτέρω περικοπές και επιβαρύνσεις". Πρόσθεσε ότι οι δημοσιονομικοί δείκτες της κυπριακής οικονομίας παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση και οι στόχοι επιτυγχάνονται νωρίτερα από ό,τι εκτιμούσαν οι διεθνείς δανειστές και αυτό έγινε κατορθωτό μέσα από τις θυσίες των Κυπρίων πολιτών.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου αναφέρθηκε σε δόλια στοχοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας. Έκαμε λόγο για "κυνηγημένους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι έφυγαν πρόωρα από την υπηρεσία τους" και κατηγόρησε τις τράπεζες για "τζογαδόρικες επενδύσεις".
Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Πηγή: ΚΥΠΕ, Τηλεόραση ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου