Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κίνηση Νεοπροσληφθέντων Λιανικού Εμπορίου Οι νεοπροσληφθέντες υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην εργασία

Kathimerini 26/11/2013




Κίνηση Νεοπροσληφθέντων Λιανικού Εμπορίου
Οι νεοπροσληφθέντες υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην εργασία



Σε ιδρυτική συνέλευση στη Λεμεσό και εκπροσωπώντας  1500 νεοπροσληφθέντες, λόγω του προσωρινού ωραρίου, εργαζόμενους, ιδρύθηκε η Κίνηση Νεοπροσληφθέντων Λιανικού Εμπορίου.
Στη συνέλευση πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση ότι οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο, θα προασπίσουν με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμά τυος στην εργασία.
Σκοπός της κίνησης είναι η εξάλειψη της εργασιακής μας επισφάλειας που προέρχεται από την  προσωρινότητα του υφιστάμενου ωραρίου. «Ζητούμε από την κυβέρνηση να καταστήσει το δοκιμαστικό μέτρο της επέκτασης του ωραρίου μόνιμο μέτρο της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Η κίνηση φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει περισσότερους από 1500 εργαζόμενους από όλους τους κλάδους του λιανικού εμπορίου, οι οποίοι προσελήφθησαν μετά τις αποφάσεις για διεύρυνση του ωραρίου.
Προειδοποιούν όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες ότι θα αντιδράσουν σε παρεμβάσεις για τυχόν απόρριψη του μέτρου, καθώς αυτό σημαίνει ότι «όλοι εμείς θα πάρουμε το δρόμο της απόλυσης και της μακρόχρονης ανεργίας»
Η Κίνηση Νεοπροσληφθέντων Λιανικού Εμπορίου συγκροτήθηκε σε ιδρυτική συνέλευση στη Λεμεσό.
Η Κίνηση έχει εκλέξει 7μελή επιτροπή η οποία θα αντιπροσωπεύει τους νεοπροσληφθέντες στα αρμόδια όργανα. Εκπρόσωπος της Επιτροπής είναι η κ. Νικολέττα Ππουλλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου