Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το σχέδιο αναδιανομής της φτώχειας ξεκινά 1 Ιουλίου 2014

Υπ. Εργασίας : Από τη 1η Ιουλίου 2014 καθιερώνεται ο θεσμός για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

/Templates/00001/data/Press-Room/zeta.jpg
9 Νοεμβρίου 2013, ώρα : 1.30


Η Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε σε σημερινές της δηλώσεις ότι στον Προϋπολογισμό του 2014 έχει περιληφθεί κονδύλι ικανό να διασφαλίσει την εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του επόμενου έτους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ενώ πρόσθεσε ότι με βάση την αναλογιστική μελέτη την οποία αποδέχθηκε χωρίς παρατηρήσεις η Τρόικα, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι βιώσιμο μέχρι το 2060.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι στον Προϋπολογισμό του 2014 τα κονδύλια για την κοινωνική πρόνοια είναι αυξημένα και όχι μειωμένα, επειδή όπως ανέφερε την 1η Ιουλίου του 2014 θα τεθεί σε εφαρμογή το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο θα βοηθήσει όλες τις ομάδες του πληθυσμού, άνεργους, αυτοεργοδοτούμενους και χαμηλοσυνταξιούχους να παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να μπορούν να διαβιούν αξιοπρεπώς.

Η Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι έγινε μελέτη και με βάση τις προβλέψεις που έγιναν στον Προϋπολογισμό θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και όλα όσα αφορούν την κοινωνική πρόνοια.
Σε ό,τι αφορά τη συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας προσπαθεί καθημερινά να εφαρμόζει σχέδια ώστε να βοηθήσει τους συμπολίτες μας είτε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, είτε να προσληφθούν στις επιχειρήσεις.
Πρόσθεσε ότι καθημερινώς εξαγγέλλουμε σχέδια και τόνισε ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας αποτελεσματικά όταν υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Τώρα το καθήκον μας είναι να βοηθούμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε τους άνεργους συμπολίτες μας», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείσα εάν οι Τροϊκανοί προέβησαν σε επισημάνσεις στο θέμα της ανεργίας, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι οι προβλέψεις αναφέρουν ότι το 2014 αυξάνεται η ανεργία, αλλά, συνέχισε πιστεύουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δούμε καλύτερες μέρες.
Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ) η οποία είχε στόχο να καταδείξει εάν το ΤΚΑ είναι βιώσιμο μέχρι το 2060, λαμβανομένων υπόψη και την παράμετρο της ανεργίας.
Πρόσθεσε ότι η αναλογιστική μελέτη έχει επιβεβαιωθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τέθηκε υπόψη της Τρόικας, η οποία δεν προέβη στην όποια παρατήρηση, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι βιώσιμο μέχρι το 2060.

Η Υπουργός Εργασίας προέβη στη δήλωση στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της Βουλής των Γερόντων.
Είπε επί του θέματος ότι παρέστη με τιμή στη Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να τρέφουμε σεβασμό και να τιμούμε την τρίτη ηλικία που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο.
Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Κυβέρνηση, μέσα στις παρούσες συνθήκες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να στηρίξουν την τρίτη ηλικία. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου