Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κάλεσμα ΠΕΟ Σε Κινητοποίηση Για Τη Φορολόγηση Της Ακίνητης Ιδιοκτησίας

Onlycy.com
Σε κάλεσμα για κινητοποίηση έξω από τη Βουλή καλεί η ΠΕΟ τους πολίτες για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συντεχνίας, στις επόμενες ημέρες η Βουλή θα συζητήσει Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης σχετικά με τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, το οποίο επιβαρύνει τους μικροϊδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας με δυσβάστακτα κόστη, προς όφελος των μεγαλοϊδιοκτητών.
Η ΠΕΟ, αναφέρει η ανακοίνωση, από κοινού με ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία ευρύτερα, είχε υποστηρίξει την φορολόγηση όσων έχουν μεγάλη ακίνητη ιδιοκτησία ως αντιστάθμισμα για το δυσανάλογα μεγάλο κόστος που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης και ως ένα μέτρο πιο δίκαιης κατανομής αυτών των βαρών σε όλους ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που έχουν.
Η σημερινή Κυβέρνηση, σύμφωνα με την ΠΕΟ, «αντί αυτής της λογικής υιοθέτησε ακριβώς την αντίθετη και μεταφέρει τα βάρη στους ώμους των αδυνάτων αντί στους έχοντες, για να προστατέψει το μεγάλο κεφάλαιο. Η Κυβέρνηση επιμένει να πληρώσουν το κόστος οι εργαζόμενοι και τα χαμηλομεσαία εισοδήματα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι πρόσφυγες, οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού των οποίων τα εισοδήματα έχουν ήδη επιδεινωθεί δραματικά, για να ελαφρυνθούν οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, ο πλούτος και το μεγάλο κεφάλαιο».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η επιμονή σε αυτές τις μονόπλευρες αντιλαϊκές πολιτικές, εξαντλεί τα όρια και τις αντοχές των εργαζομένων και της κοινωνίας ευρύτερα και δεν τους αφήνει άλλο περιθώριο από την δυναμική, συλλογική αντίδραση.
«Η ΠΕΟ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή την νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία και καλεί όλο το λαό σε δυναμική κινητοποίηση έξω από την Βουλή την ημέρα που θα συζητείται το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας», αναφέρει η ανακοίνωση. Απαιτούμε, καταλήγει η ΠΕΟ, «άμεση άρση της εν λόγω φορολογίας και επανασυζήτηση του θέματος σε άλλη, πιο δίκαιη βάση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου