Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Απεργία στην UNFICYP

Ετοιμάζονται Για Διαμαρτυρίες Εργαζόμενοι Σε Υπηρεσίες Της UNFICYP

Onlycy.com

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι συντεχνίες ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ – ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ και η εταιρεία ‘SUPREME’ σε σχέση με την απασχόληση του προσωπικού που εργάζεται στις υπηρεσίες επισιτισμού και καθαριότητας στην ‘UNFICYP’, αναφέρεται σε ανακοίνωση των συντεχνιών, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε έντονες διαμαρτυρίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συντεχνίες ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ – ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ και η εταιρεία ‘SUPREME’ είχαν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, ωστόσο δεν κατέληξαν σε συμφωνία, επειδή, όπως αναφέρουν οι συντεχνίες, η εταιρεία ‘SUPREME’ απέρριψε την πρόταση της εργατικής πλευράς για πρόσληψη του υφιστάμενου προσωπικού και έναρξη διαβουλεύσεων για τους όρους εργοδότησης, εμμένοντας στην πάγια θέση της ότι λειτουργεί με προσωπικά συμβόλαια και ότι ήδη έχει προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό.
«Είναι λυπηρό γιατί τα Ηνωμένα Έθνη χειρίστηκαν το θέμα καθαρά οικονομιστικά χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος που θα δημιουργείτο για τους εργαζόμενους και κρύφτηκαν πίσω από τυπικότητες που δεν τιμούν τον ίδιο τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών», αναφέρουν οι συντεχνίες.
Προσθέτουν ότι μετά από τις εξελίξεις αυτές οι εργαζόμενοι, μη έχοντας άλλη επιλογή, θα προχωρήσουν σε έντονες διαμαρτυρίες, ενδεχόμενα και με αποκλεισμό της εισόδου στις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Οι απεργοί στις εγκαταστάσεις της UNFICYP, στις υπηρεσίες επισιτισμού και καθαριότητας εκφράζουν την απογοήτευση τους και τη διαμαρτυρία τους για την έλλειψη ενδιαφέροντος από μέρους των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για τα προβλήματα τους και της απώλειας της εργασίας λόγω της απόφασης τους να αφαιρέσουν από κοντράτα που υπογράφουν με τους διάφορους κοντρακτόρους, της πρόνοιας για την υποχρέωση τους να διατηρούν το προσωπικό και τα δικαιώματα τους χωρίς καμιά προειδοποίηση ή ενημέρωση προς τους εργαζόμενους.
Την απογοήτευση τους εκφράζουν επίσης και για το γεγονός ότι η πολιτεία και το υπεύθυνο για τα θέματα των Ηνωμένων Εθνών Υπουργείο Εξωτερικών, παρά την ενημέρωση που έτυχαν για το όλο πρόβλημα, δεν ενήργησαν αποφασιστικά για υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων.
Για τους πιο πάνω λόγους οι εργαζόμενοι θα εκφράσουν την διαμαρτυρία τους σήμερα η ώρα 10:30 πμ έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Από τις Συντεχνίες



ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ    -  ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου