Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αντιδρά η ΠΕΟ στο κλείσιμο του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης


Την έντονη αντίδρασή της στην εξαγγελία της Κυβέρνησης για κλείσιμο του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΟ.
«Αυτό θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής στη χώρα μας. Ο ΚΟΑΓ διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής του κράτους στα ζητήματα στέγασης  για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.  Η απόφαση για κλείσιμο του ΚΟΑΓ, είναι συνέχεια σειράς άλλων αποφάσεων, οι οποίες συρρικνώνουν τα στεγαστικά προγράμματα για τους πρόσφυγες και ουσιαστικά καταργούν την στεγαστική πολιτική του κράτους», προσθέτει. 
Η Κυβέρνηση, αναφέρει η ΠΕΟ, αντί για  διάλογο με τους εμπλεκόμενους με στόχο να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία του Οργανισμού και να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο, επιλέγει το κλείσιμο του, παρά της διαβεβαιώσεις του ίδιου του Δ.Σ του ΚΟΑΓ ότι ο Οργανισμός θα μπορούσε να εξεύρει τρόπους να συνεχίσει την λειτουργία του με ίδια κεφάλαια.
«Για να προωθηθεί αυτή η πολιτική επαναλαμβάνονται ξανά τα γνωστά νεοφιλελεύθερα ευφυολογήματα  ότι  τάχα δεν είναι δουλειά του κράτους να κάνει τον εργολάβο. Αν το κράτος δεν έχει υποχρέωση να μεριμνήσει ώστε να διευκολυνθούν τα νεαρά ζευγάρια, οι πολύτεκνοι και γενικά όσοι δεν είναι  προνομιούχοι ώστε να αποκτήσουν αξιοπρεπή και προσιτή στέγη, τότε ποιος έχει αυτή την υποχρέωση; Μήπως το ίδιο επιχείρημα πρόκειται να προταχθεί σύντομα και  για την υγεία και την παιδεία, ότι δηλαδή  δεν είναι δουλειά του κράτους να κάνει τον γιατρό ή τον εκπαιδευτικό;», συμπληρώνει. 
Η ΠΕΟ αναφέρει ότι απορρίπτει αυτή την προσέγγιση. 
«Είναι απαίτησή μας να προστατευτεί το κοινωνικό κράτος και προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε οργανωμένα και δυναμικά για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου