Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Άρση αποκοπών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπόμνημα συντεχνιών για ξενοδοχεία και αγορά υπηρεσιών στις Πρώτες Βοήθειες


Κατ’αρχήν συμφωνία για χρονοδιάγραμμα τερματισμού όλων των αποκοπών μισθών των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες βδομάδες, ΠΕΟ και ΣΕΚ κατέληξαν με την Κυβέρνηση σε κατ’αρχήν
συμφωνία η οποία απορρέει από τη συμφωνία - πλαίσιο που υπεγράφη στις 4/01/2017 και της συμπληρωματικής συμφωνίας - πλαίσιο ημερομηνίας
20/10/2017 και αφορά τις αποκοπές μισθών των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η κατ’ αρχήν συμφωνία περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα τερματισμού όλων των αποκοπών μισθών που επιβλήθηκαν και εξακολουθούν να ισχύουν με τις
μνημονιακές Νομοθεσίες Ν.168(Ι)/2012 και Ν.31(Ι)/2013. Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των μισθών θα αρχίσει την 1/07/2018 και θα ολοκληρωθεί την 1/01/2023.
Με βάση την καταρχήν συμφωνία, θα πρέπει επίσης να ανανεωθούν όλες οι συλλογικές συμβάσεις που αφορούν τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, την
Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Σχολικές Εφορείες και το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό, μέχρι τις 31/07/2018.
Επίσης, την ίδια περίοδο θα πρέπει μετά από εντατικές διαβουλεύσεις να επέλθει συμφωνία για την εισαγωγή Ταμείου Προνοίας για νεοεισερχόμενους
υπαλλήλους που προσελήφθηκαν μετά την 1/10/2011 και για εργαζομένους αορίστου χρόνου.
Ως συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι επετεύχθη η εν λόγω συμφωνία στα καθορισμένα
χρονοδιαγράμματα που είχαν ως κατάληξη την 31/5/2018.
Η καταρχήν συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

Από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις:
ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ,
ΟΕΚΔΥ – ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ
Λευκωσία 31/05/2018
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών μας ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ που συνήλθαν σήμερα 30/05/2018 και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, ομόφωνα αποφάσισαν να σας υποβάλουν το πιο κάτω υπόμνημα:
Η Συλλογική σύμβαση αμφισβητείται ή και δεν αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των ξενοδόχων και οι μισθοί και ωφελήματα των εργαζομένων έχουν συμπιεστεί σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.
Ως εκ τούτου πέραν των δικών μας προσπαθειών για προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους όπως αυτά πηγάζουν μέσα από τις από κοινού υπογραφήσες Συλλογικές Συμβάσεις, καλούμε εσάς και το Υπουργείο σας όπως παρέμβετε αποφασιστικά για προστασία των εργαζομένων.
Έχουμε την άποψη ότι στις συνθήκες που δημιούργησε η οικονομική κρίση και την ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων εις βάρος των εργαζομένων το Υπουργείο σας και εσείς Κα Υπουργέ έχετε υποχρέωση εκ της θέσεως σας να πάρετε συγκεκριμένα μέτρα για επικράτηση της τάξης και ομαλότητας στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού.
Ήδη με επιστολές μας ημερομηνίας 01/09/2016, 10/05/2017 και 23/05/2017 σας εκθέτουμε το όλο πρόβλημα, υποβάλλουμε συγκεκριμένες προτάσεις και ζητούμε την παρέμβαση σας και την στήριξη σας.
Δυστυχώς όμως τίποτε το ουσιαστικό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα η αδικία και η καταπίεση των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία να συνεχίζεται και να επιδυνώνεται.
Οι άσχημες συνθήκες εργασίας και οι χαμηλοί μισθοί είναι ο κύριος λόγος που οι ξενοδόχοι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με επακόλουθο να ζητούν να εργοδοτηθούν αλλοδαποί από τρίτες χώρες, πράγμα που μας βρίσκει έντονα αντίθετους.
Εμείς θεωρούμε ότι με την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης από όλους τους ξενοδόχους, θα δοθεί το απαραίτητο κίνητρο για εξεύρεση κατάλληλου προσωπικού ανάμεσα από τις χιλιάδες ανέργων που φτάνουν περίπου το 10%.
Για τους πιο πάνω λόγους ζητούμε:
1. Να κατοχυρωθούν νομικά οι κλίμακες μισθοδοσίας όπως αυτές εκάστοτε προνοούνται από τις Συλλογικές Συμβάσεις.
2. Να κατοχυρωθεί νομικά ο 13ος μισθός.
3. Να τροποποιηθεί το άρθρο για την εγγυημένη μονάδα ώστε να παύσει η κοροϊδία των φιξαρισμένων μισθών όπως ο κάθε εργοδότης επιθυμεί.
4. Να τροποποιηθεί το άρθρο για το Ταμείο Προνοίας ώστε η υποχρέωση καταβολής του να είναι καθολική μετά την συμπλήρωση 6 μηνών υπηρεσίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ή της συμπλήρωσης 18 μηνών συνεχόμενης εποχικής απασχόλησης.
5. Να αυξηθούν σημαντικά οι προβλεπόμενες ποινές παραβίασης των κανονισμών ώστε να γίνουν αποτρεπτικές.
Κα Υπουργέ,
Αναμένουμε το συντομότερο ανταπόκριση σας στα αιτήματα μας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τα Διοικητικά μας Συμβούλια έχουν ήδη αποφασίσει την λήψη δυναμικών μέτρων εφόσον η κατάσταση συνεχίσει ως έχει.
Με εκτίμηση
Για την ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ Για την ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ
Λευτέρης Γεωργιάδης Μιλτιάδης Μιλτιάδους
Γ. Γραμματέας Γ. Γραμματέας
1/6/2018

Οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου φέρνουν αυξήσεις και στον ιδιωτικό τομέα 

Οι αυξήσεις και οι προσαυξήσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων θα φέρει απαιτήσεις και αυξήσεις και στους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

Έντονες αντιδράσεις έφερε η πρόταση για αυξήσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων το 2023, με το ΚΕΒΕ και τον Γ.Γ του, Μάριο Τσιακκή, να μιλά στην εκπομπή του TvOneNews «Ενημέρωση Τώρα», σχολιάζοντας και επεξηγώντας το σκεπτικό της κριτικής για το όλο ζήτημα.
Ο κ. Τσιακκής ανέφερε πως οι μειώσεις στους Δημοσίους Υπαλλήλους επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μνημονίου επειδή εντοπίστηκε πως το κρατικό μισθολόγιο ήταν υπέρογκο και θα έπρεπε να γίνει διόρθωση για να είναι βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά, με αποτέλεσμα να συμφωνηθούν μόνιμες μειώσεις της τάξεως των 260 εκατ. ευρώ το χρόνο.
«Μόλις άρχισε η οικονομική ανάκαμψη οι συντεχνίες επανάφεραν τα ωφελήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «οι μειώσεις ήταν μόνιμες».
Παράλληλα ο Γ.Γ. του ΚΕΒΕ σχολίασε πως από το 2023 ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ στο κρατικό μισθολόγιο, ενώ παράλληλα, αναφέρει πως σε τέτοια περίπτωση (δηλαδή αν αυξηθούν οι μισθοί στο Δημόσιο), θα υπάρξουν και απαιτήσεις από τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

Διαφωνεί η ΟΕΒ με την επαναφορά των μισθών στο Δημόσιο

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Εκπληξη και έντονο προβληματισμό για την κατ`αρχήν συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και τις Συντεχνίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επαναφορά του μισθολογίου στα προ της κρίσης επίπεδα, εκφράζει η ΟΕΒ.

Σε ανακοίνωση η ΟΕΒ εκφράζει ανησυχία για τις επιπτώσεις επί των δημόσιων οικονομικών και αναφέρει ότι η χθεσινή συμφωνία επαναφέρει, μέσα σε τέσσερα χρόνια, την προτεραία κατάσταση ενώ η οικονομία αντιμετωπίζει ακόμα ασύμμετρες απειλές. 

"Από όσα δημοσιεύονται, προκύπτει ότι εκτός από την επαναφορά αυτή, το κόστος της κρατικής μηχανής θα αυξάνεται επιπρόσθετα από τις αυτόματες ετήσιες προσαυξήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και φυσικά από τις νέες προσλήψεις", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνει ότι η Κύπρος βρίσκεται ακόμα εκτός επενδυτικής βαθμίδας, ενώ, προσθέτει, είναι αστάθμητη η επίδραση της συμφωνίας επί των αξιολογήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας και της κατάταξης της χώρας στον χάρτη της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.

Η ΟΕΒ πιστεύει ότι τα πλεονάσματα που παράγει η οικονομία, πρέπει να αξιοποιηθούν ως "μαξιλάρι" για να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόβλεπτες ανατροπές στους δημοσιονομικούς  σχεδιασμούς και ιδεωδώς να επενδυθούν παραγωγικά για σκοπούς ανάπτυξης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

"Η αποκατάσταση μέρους των αποκοπών του δημοσίου θα πρέπει να γίνει σταδιακά και ανάλογα με τα ετήσια αποτελέσματα, τις αντοχές της οικονομίας και τα δεδομένα στον ιδιωτικό τομέα. Η προδέσμευση επί τέσσερα χρόνια, προκαλεί ειλικρινή ανησυχία στην πραγματική οικονομία. Τα μισθολογικά ζητήματα πρέπει να τύχουν διαχείρισης μετά την μεταρρύθμιση και τον εξορθολογισμό της κρατικής μηχανής, μετά την ψηφιοποίηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μετά την αναδιοργάνωση των ανθρώπινων πόρων και την βέλτιστη αξιοποίηση τους", καταλήγει η ανακοίνωση.


Με δύο ταχύτητες η επαναφορά μισθών
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Αρχή με τους χαμηλόμισθους θα κάνει η Κυβέρνηση για την αποκατάσταση των μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη ΣΕΚ και την ΠΕΟ. 
Η αποκατάσταση της μισθοδοσίας θα γίνει σε έξι δόσεις με κλιμακωτή μείωση των αποκοπών που είχαν επιβληθεί στους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των μισθών θα αρχίσει την 1/7/2018 και θα ολοκληρωθεί την 1/1/2023. Παρόλο που η συμφωνία αφορά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα επωφεληθούν και οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή θα επιστραφούν σταδιακά οι αποκοπές σε 86 χιλιάδες εργαζόμενους και σε συνταξιούχους στους οποίους από τον Δεκέμβριο του 2012 μπήκε ψαλίδι στις απολαβές τους. Συνολικά το κράτος θα επιστρέψει στους επηρεαζόμενους περίπου €265 εκατ., δηλαδή θα καταλήξουν στις τσέπες τους €40 εκατ. με €43 εκατ. τον χρόνο με εξαίρεση τη φετινή χρονιά που θα επιστραφεί ποσό €20 εκατ. 
Η επαναφορά των αποκοπών μέσω νομοσχεδίου και θα γίνει ως εξής:
● Για απολαβές €0 μέχρι €1000 αποκόπτεται το 3,8% του μισθού που αντιστοιχεί σε €38. Από την 1η Ιουλίου, η αποκοπή θα μειωθεί στο 1,8%, που αντιστοιχεί σε €18 ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 οι αποκοπές τους θα μηδενιστούν.
● Για μισθούς από €1001 μέχρι €1.500, η αποκοπή είναι της τάξης του 10,3%, δηλαδή ένας εργαζόμενος που αμείβεται €1.500 του αποκόπτεται ποσό €89,50. Από τον επόμενο μήνα οι αποκοπές θα μειωθούν στο 8,3%, δηλαδή στα €1.500 οι αποκοπές θα είναι στα €59,50 ενώ από τον Γενάρη του 2019, η αποκοπή θα μειωθεί στο 5,3% ή €29,50. Το 2020 οι αποκοπές θα συρρικνωθούν στο 3,3%, που αντιστοιχούν σε €16,50, το 2021 οι αποκοπές θα είναι 0,8% που θα ισοδυναμούν σε €4 ενώ το 2022 οι αποκοπές μηδενίζονται.  
● Για μισθούς από €1.501 μέχρι €2.000, η αποκοπή είναι 12,3%. Δηλαδή για απολαβές €2.000 οι αποκοπές είναι €151 τον μήνα. Από τον επόμενο μήνα θα μειωθούν στο 10,3% ή €111 τον μήνα. Το 2019, οι αποκοπές θα ανέρχονται στο 7,8% ή €68. Το 2020 οι αποκοπές θα είναι της τάξης του 5,3% που αντιστοιχούν σε €43, το 2021 οι αποκοπές θα μειωθούν στο 2,8% ή €18 ενώ το 2022 οι αποκοπές θα μηδενιστούν.
● Για μισθούς από €2.001 μέχρι €3.000, γίνεται αποκοπή 13,5%. Δηλαδή εάν εργαζόμενος λαμβάνει μισθό €3 χιλ. του αποκόπτεται ποσό €286. Η επιστροφή των αποκοπών για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους θα αρχίσει το 2020. Η αποκοπή θα μειωθεί στο 11% που αντιστοιχεί στα €153, το 2021 οι αποκοπές θα φτάσουν το 8,5% που αντιστοιχούν σε €103. Το 2022 οι αποκοπές θα συρρικνωθούν στο 5%, δηλαδή €50 και από το 2023 θα μηδενιστούν.
● Για απολαβές από €3.001 μέχρι €4 χιλ. η αποκοπή είναι 16%. Δηλαδή στις €4 χιλ. οι αποκοπές είναι €446 τον μήνα. Το 2020 η αποκοπή θα μειωθεί στο 13,5% που αντιστοιχεί σε €288, το 2021 στο 11%, δηλαδή €213 και το 2022 στο 7,5% που αντιστοιχεί σε €125. Από το 2023 θα μηδενιστούν.
● Για μισθούς άνω των €4.001 οι αποκοπές φτάνουν το 17,5%. Εάν κάποιος αμείβεται με €4.500, του αποκόπτονται €533 τον μήνα. Το 2020 η αποκοπή θα μειωθεί στο 15% ή στα €383, το 2021 οι περικοπές θα είναι της τάξης του 12,5% ή €295 και το 2022 στο 9% που ισοδυναμούν στα €170. Από το 2023 θα μηδενιστούν.
Η ΠΑΣΥΔΥ διαφωνεί και εξαπολύει επίθεση στην ΠΕΟ - Απαντά η ΠΕΟ και σημειώνει την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων 
Την έντονη διαφωνία της ΠΑΣΥΔΥ προκάλεσε η συμφωνία της Κυβέρνησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ, για αποκατάσταση των μισθών των εργαζομένων. Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, μιλώντας στον «Φ» ανέφερε πως οι αποκοπές στις απολαβές των εργαζομένων ήταν παράνομες και αντισυνταγματικές, για αυτόν τον λόγο έγινε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του οποίου αναμένουν σύντομα την ετυμηγορία. «Με αυτά τα δεδομένα», είπε, «δεν θα μπορούμε να μπαίνουμε σε συζήτηση για να σταματήσουν οι αποκοπές». Πρόσθεσε πως οι όποιες αυξήσεις θα πρέπει να προστίθενται στους μισθούς, τονίζοντας πως οι θέσεις της οργάνωσης διαφέρουν από αυτές της ΣΕΚ και της ΠΕΟ. Παράλληλα ο κ. Χατζηπέτρου κατηγόρησε την ΠΕΟ πως είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μείωση των μισθών των εργαζομένων, επισημαίνοντας πως επί διακυβέρνησης Χριστόφια λήφθηκαν σκληρά μέτρα που επηρέασαν τους εργαζομένους. Μέτρα, όπως είπε, που δεν αναμενόταν ποτέ να λάβει μια αριστερή κυβέρνηση.  
Τα πυρά αντικρούει η ΠΕΟ, με τον εκπρόσωπο της συντεχνίας, Αντώνη Νεοφύτου, να επισημαίνει ότι η συμφωνία θα ισχύει μέχρι το 2022. Συμφωνήσαμε, είπε, «σε μια σταδιακή επιστροφή των αποκοπών και δείξαμε κατανόηση αλλά ταυτόχρονα υπερασπιστήκαμε τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και μέσα στα πλαίσια αυτά θα γίνει το χρονοδιάγραμμα που οι περικοπές θα σταματήσουν και ταυτόχρονα θα πρέπει να υπογράψουμε σε κάθε οργανισμό μέχρι τον Ιούλιο τις συμβάσεις». Στο μεταξύ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΗΟ–ΣΕΚ σε έκτακτη συνεδρία της ενέκρινε ομόφωνα την καταρχήν συμφωνία για τη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο γγ της ΟΗΟ–ΣΕΚ, Αντρέας Ηλίας, ανέφερε πως δεν πρόκειται για αυξήσεις μισθών αλλά μειώσεις των αποκοπών, μέσω των οποίων η κυβέρνηση από το 2012 εισέπραξε πέραν των €2 δισ. 
Η ΔΕΟΚ χαιρέτισε τη συμφωνία, τονίζοντας πως η κατάργηση των αποκοπών αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους αποκατάστασης των μισθών, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία που καταγράφεται σαφής βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας.

Λάθος απόφαση, λένε ΚΕΒΕ - ΟΕΒ 
Τον κώδωνα του κινδύνου για επηρεασμό της δημοσιονομικής ισορροπίας, λόγω της συμφωνίας για αποκατάσταση των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κρούει ο επιχειρηματικός κόσμος της Κύπρου. Το ΚΕΒΕ, σε ανακοίνωση του εκφράζει την έντονη διαφωνία του για τη συμφωνία η οποία, όπως υποστηρίζει, ανατρέπει την ισοζυγισμένη σχέση κρατικών εσόδων και εξόδων των τελευταίων χρόνων, με αποτέλεσμα να απειλείται η δημοσιονομική ισορροπία. Σύμφωνα με το ΚΕΒΕ, το κρατικό μισθολόγιο της Κύπρου, συνεχίζει να είναι ψηλό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης ενώ θα αυξηθεί κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα δημιουργήσει και πάλι ανισορροπία στα δημόσια οικονομικά. Καλεί τη Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν όταν θα έχει ενώπιον της το σχετικό νομοσχέδιο. 
Η ΟΕΒ εκφράζει ανησυχία για τις επιπτώσεις που πιθανόν να επέλθουν στα δημόσια οικονομικά. Σύμφωνα με την ΟΕΒ, «από όσα δημοσιεύονται, προκύπτει ότι εκτός από την επαναφορά αυτή, το κόστος της κρατικής μηχανής θα αυξάνεται επιπρόσθετα από τις αυτόματες ετήσιες προσαυξήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και φυσικά από τις νέες προσλήψεις». Σημειώνει επίσης ότι η Κύπρος βρίσκεται ακόμα εκτός επενδυτικής βαθμίδας, προσθέτοντας πως είναι αστάθμητη η επίδραση της συμφωνίας επί των αξιολογήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας και της κατάταξης της χώρας στον χάρτη της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.

 

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Προχωρούν σε προσλήψεις νοσηλευτών με μέθοδο αγοράς υπηρεσιών

Την επιφύλαξή του αναφορικά με το κατά πόσο η ληφθείσα απόφαση για την πρόσληψη των Νοσηλευτών με την μέθοδο της Αγοράς Υπηρεσιών και για μόνο 6 μήνες είναι η ορθότερη, εκφράζει το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ.
Σε ανακοίνωση του με αφορμή την ανακοίνωση για έναρξη της διαδικασίας για πρόσληψη 40 Νοσηλευτών με την μέθοδο της Αγοράς Υπηρεσιών για στελέχωση των ΤΑΕΠ, το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι αδιαμφισβήτητες και η οποιαδήποτε ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό είναι καλοδεχούμενη. 
«Όμως με την εργοδότηση προσωπικού υπό αυτό το καθεστώς, της αγοράς δηλαδή υπηρεσιών, πιθανότατα να προκύψουν προβλήματα, τα οποία αναμένεται να διαφανούν άμεσα με την πρόσληψη των συναδέλφων. Γι’ αυτό ως Κλάδος συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το ορθολογικό θα ήταν οι προσλήψεις να γίνονταν βάσει του περί της Ρύθμισης της Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου του 2016 (Ν. 70(I)/2016), δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερης διάρκειας από 6 μήνες», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου