Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

δίωρη στάση εργασία δασονόμων

Dinos ayiomammitis

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών κατέβηκαν χτες Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, σε δίωρη στάση εργασίας από τις 8:30 – 10:30, ώρα κατά την οποία η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συζητούσε τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Γεωργίας για το 2016. Κύριος λόγος της στάσης εργασίας ήταν η πρόνοια στον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή για το 2016, για περαιτέρω μείωση κατά 22 θέσεις του υπαλληλικού προσωπικού του Τμήματος Δασών, στη βαθμίδα του Δασικού Λειτουργού.
Την ίδια ώρα, οι δασικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, όπου ενέκριναν ψήφισμα ενάντια στη μείωση των θέσεων και ενάντια στην συνεχή υποβάθμιση του δασικού τομέα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην προστασία των δασών και στις υπηρεσίες που αυτά παρέχουν στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Το ψήφισμα επιδόθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και στη συνέχεια έγινε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου το ψήφισμα επιδόθηκε και σε εκπρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών.
Οι αφυπηρετήσεις σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες μειώσεις των θέσεων εργασίας και τις ελλείψεις σε μέσα πυρόσβεσης απειλεί με καταστροφές σαν του Σαϊττά αλλά και να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Οι δασονόμοι έρχονται να προστεθούν στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους συμβασιούχους, τους ημικρατικούς και άλλους. Για να μην νομίζουμε ότι τίποτα δεν γίνεται. Κάποιοι το παλεύουν και δεν πρέπει να τους αφήνουμε μόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου