Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μονιμοποίηση 2.500 εκτάκτων ζητά η ΠΑΣΥΔΥ

Επαναφέρει και το δικαίωμα για σύνταξη και εφάπαξ από το κράτος

Μονιμοποίηση 2.500 εκτάκτων ζητά η ΠΑΣΥΔΥ

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/239389/monimopoiisi-2500-ektakton-zita-i-pasydy#sthash.D05UNdkl.dpuf

Λευκωσία: Θέμα μονιμοποίησης μεγάλου αριθμού υπαλλήλων στο δημόσιο, των αορίστου χρόνου εργασίας και των εκτάκτων οι οποίοι υπηρετούν έναντι κενών θέσεων στην κρατική μηχανή, εγείρει η ΠΑΣΥΔΥ στην κυβέρνηση.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι αυτή η κατηγορία των εργαζομένων αριθμεί περίπου 2.500 υπαλλήλους, με την πλειοψηφία να στελεχώνει τα νοσηλευτήρια (κυρίως νοσοκόμοι). Υπάρχουν όμως, και σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως γραμματειακό προσωπικό. 

Την απόφαση για μονιμοποίηση των εκτάκτων και των αορίστου χρόνου εργασίας υπαλλήλων, έλαβε η Κεντρική Γραμματεία της δημοσιοϋπαλληλικής Οργάνωσης και την επικύρωσε το Γενικό Συμβούλιο, σε χθεσινή συνεδρία του.

Συνάμα, η ΠΑΣΥΔΥ θέτει και ένα δεύτερο ουσιαστικό αίτημα προς την κυβέρνηση, που σχετίζεται με τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η Οργάνωση εγείρει θέμα επαναφοράς του δικαιώματος για επαγγελματική σύνταξη και εφάπαξ από το κράτος, για όσους εργαζόμενους κρίνεται ότι δικαιούνται να απολαμβάνουν αυτό το ωφέλημα. 

Προς ενίσχυση της επιχειρηματολογίας τους, στελέχη της ΠΑΣΥΔΥ υποδείκνυαν ότι το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό εξακολουθεί να επωφελείται του κατοχυρωμένου ταμείου προνοίας (δηλαδή κατοχυρώνεται η απώλεια της αγοραστικής δύναμής του).

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι εντός των προσεχών ημερών, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού, και γενικό διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, στον οποίο θα θέτει τα δύο αιτήματα ζητώντας την έναρξη διαβούλευσης το ταχύτερο δυνατό.

Πάντως, η ικανοποίηση των δύο αιτημάτων από την κυβέρνηση, σε αυτές τις συνθήκες, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση θα είναι για την ΠΑΣΥΔΥ. Και αυτό διότι η ικανοποίησή τους συνεπάγεται με μεγάλο οικονομικό κόστος και η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί διόγκωση του μισθολογίου. 

Γράφει: Αντωνία Λαμπράκη

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/239389/monimopoiisi-2500-ektakton-zita-i-pasydy#sthash.D05UNdkl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου