Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στο λιμάνι Λεμεσού εντός του 2015

23 Ιανουαρίου 2015, ώρα 11:45
Σε πορεία προς την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, μέχρι το τέλος του χρόνου, βρίσκεται το λιμάνι Λεμεσού.

Www.nomisma.com.cy

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Λεμεσό, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης ανέφερε ότι «όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στο λιμάνι Λεμεσού έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία. Όλη η ομάδα των συμβούλων μας είναι εκεί και είναι εξαιρετικοί, είναι η Rothschild, είναι ένας σημαντικός οίκος με σημαντική εμπειρία σε παρόμοια έργα. Και αυτό είναι σημαντικό διότι έχουν τις εμπειρίες που απόκτησαν από άλλες χώρες”.

Στρατηγικός επενδυτής

Στόχος, όπως είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών, είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. «Το σημαντικό σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των λιμανιών είναι ότι δεν μιλάμε για μια πώληση ενός στοιχείου ενεργητικού της κυβέρνησης, μιλούμε όμως για την ανάθεση εργασιών σε ένα στρατηγικό επενδύτη και ο στόχος μας μέσω αυτής της διαδικασίας είναι να αυξήσουμε σημαντικά τον οικονομικό κύκλο του λιμανιού. Δηλαδή, να φέρουμε πολύ περισσότερη εργασία και με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εξάλλου, αυτό είναι και ο στόχος της διεργασίας να δημιουργηθεί η λεγόμενη επιπρόσθετη αξία για την οικονομία μας», ανέφερε.

«Αυτή τη στιγμή έχει κάποιο προσχέδιο, για το ποιες υπηρεσίες θα ιδιωτικοποιηθούν, δεν έχει παρθεί όμως η τελική απόφαση. Ούτε όσον αφορά τις ακριβείς υπηρεσίες οι οποίες θα δοθούν στον ιδιώτη ούτε όσον αφορά τους ακριβείς χώρους που θα δοθούν στον ιδιώτη. Όμως, εργαζόμαστε σε αυτό το πλάνο μαζί με τους συμβούλους μας και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας γιατί υπεύθυνο για την ασφάλεια είναι το κράτος. «Δεν είναι θέμα να δοθεί στον ιδιώτη, δεν είναι αστυνομία ο ιδιώτης, ώστε να έχει να κάνει με αυτά τα θέματα», είπε ο Υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου