Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Παναπεργία δημόσιου και ημι-δημόσιου τομέα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται την Παρασκευή ο δημόσιος και ημιδημόσιος τομέας, μετά τις αποφάσεις των συντεχνιών ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ αλλά και της ΟΕΛΜΕΚ για λήψη μέτρων εναντίον της ενδεχόμενης φορολόγησης του εφάπαξ και της μονιμοποίησης των περικοπών.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ, επικυρώνοντας απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της συντεχνίας, αποφάσισε οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα να κατέλθουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.
Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισε για την Παρασκευή και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΗΟ-ΣΕΚ, από τις 07:30 μέχρι τις 10:30, ενώ τόσο το ΔΣ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ όσο και το ΔΣ της ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί μονοήμερη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 μ.μ.
Εξάλλου, συμμετοχή στην πανσυνδικαλιστική απεργία, αποφάσισε και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ.
Σε ανακοίνωση, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρία και συζήτησε τις κυβερνητικές προθέσεις για μονιμοποίηση των έκτακτων αποκοπών, που έγιναν τα τελευταία χρόνια στους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου και για πρόσθετη φορολόγηση του εφάπαξ, αποφάσισε όπως την προσεχή Παρασκευή κατέλθει σε μονοήμερη στάση εργασίας.
Ταυτόχρονα, αποφάσισε όπως, αναλόγως των εξελίξεων, συγκληθεί η Παγκύπρια Συνέλευση Γενικών Αντιπροσώπων, για αξιολόγηση των νέων δεδομένων και περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων.
Η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως "οι εξαγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε όλα εκείνα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος και των εκπαιδευτικών" και θεωρεί ότι μια μόνο απάντηση υπάρχει στα νέα μέτρα που σχεδιάζονται εναντίον της: "Η δυναμική αντίδραση".
"Μια αντίδραση", όπως αναφέρει, "που θα έπρεπε να έρθει νωρίτερα, αλλά ως εκπαιδευτική Οργάνωση επιδείξαμε υπευθυνότητα για το συμφέρον του τόπου. Τα μηνύματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα προς όλους εκείνους που μονίμως στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς αλλά και γενικότερα τους δημόσιους υπαλλήλους. Μια αντίδραση που δε θα περιοριστεί στην αποτροπή των μέτρων της επέκτασης της φορολόγησης του εφάπαξ και της μονιμοποίησης των έκτακτων εισφορών, αλλά και όλων των άλλων μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί και είχαν ως αποτέλεσμα την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών σε ομάδες εργαζομένων με διαφορετικά δικαιώματα και προοπτικές".
Πηγή: ΚΥΠΕ
RIK

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ προτείνει στις υπόλοιπες συντεχνίες στους ημικρατικούς οργανισμούς όπως τηρηθεί καθολική 12ωρη στάση εργασίας, από τις 7.00 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 7.00 μ.μ.
Σε σύσκεψη για συζήτηση τρόπων αντίδρασης των εργαζομένων στο ενδεχόμενο φορολόγησης του εφάπαξ, η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αποφάσισε επίσης να καλέσει την κυβέρνηση να μη λάβει μόνιμες αποφάσεις που αφορούν μισθολογογικές περικοπές και ωφελήματα του προσωπικού στους ημικρατικούς οργανισμούς.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, αφέθηκαν και αιχμές εναντίον της ΠΑΣΥΔΥ, η οποία επικρίθηκε ότι πολύ αργά αποφάσισε να αντιδράσει.
Www.nomisma.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου