Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Διαφωνούν ΣΕΚ/ΠΕΟ με σχέδια ΥΠΟΙΚ για ωφελήματα ωρομίσθιων

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους για την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών "να προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις και καταργήσεις ωφελημάτων του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού, περιλαμβανομένου του κατοχυρωμένου ταμείου προνοίας".
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού "συμπεριφέρθηκαν όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο με μεγάλη υπευθυνότητα και αντιμετώπισαν τις σημαντικές και επώδυνες μειώσεις μισθών και ωφελημάτων τω Ωρομισθίων χωρίς να προκαλέσουν εργατική αναταραχή, δημιουργώντας έτσι ένα σταθερό περιβάλλον το οποίο ήταν ένα σημαντικό στήριγμα προς την κυβέρνηση για να εφαρμοστούν τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά προγράμματα".
"Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ αναμένουν από την κυβέρνηση όπως εκτιμήσει ορθά την υπεύθυνη στάση των εργαζομένων και να μην προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα και τη θέση των μελών μας, όπως έχει κατ' επανάληψη δημόσια διαβεβαιώσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας" αναφέρεται.
Όπως προστίθεται, "οι Οργανώσεις μας έχουν ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών και ζητούν να μην προσχωρήσει σε οποιαδήποτε μέτρα, καλώντας τον να σεβαστεί τις αρχές και το πλαίσιο του θεσμοθετημένου διαλόγου".
Ταυτόχρονα, προειδοποιούν στην επιστολή τους ότι σε περίπτωση που παρθούν οποιαδήποτε μονομερή μέτρα η αντίδραση των Ωρομισθίων θα είναι άμεση.


- See more at: http://alfanews.com.cy/oikonomia/item/5411-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%BA-%CF%80%CE%B5%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%89%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B9%CF%89%CE%BD.html#sthash.h3Pj05nA.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου