Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μείωση μισθών, απολύσεις προσωπικού και αποχώρηση Διαχειριστή στην Τράπεζα Κύπρου


Λευκωσία: Τρεις σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται ταυτόχρονα στην Τράπεζα Κύπρου που προλειαίνουν το πεδίο για έξοδο της Τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης. Χθες ανακοινώθηκε σχέδιο κλιμακωτών μειώσεων μισθών από 11% - 30% καθώς και μείωση και κατάργηση επιδομάτων, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Ειδικού Διαχειριστή από την Τράπεζα στις 22 Ιουνίου.
Ο κ. Χριστοφίδης διορίστηκε στην Τράπεζα στις 25 Μαρτίου και διαχειρίστηκε τη μέχρι σήμερα μεταβατική περίοδο. Η Τράπεζα παραμένει ωστόσο σε καθεστώς εξυγίανσης, με την Κυβέρνηση να ελπίζει σε έξοδό της από αυτό πριν από το τέλος Ιουλίου. Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης και εθελούσιας εξόδου, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μετά που θα ξεκαθαρίσουν ορισμένα σημεία που αφορούν τα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν. 

Οι μειώσεις στους μισθούς ξεκινούν από τις 10 χιλ. ευρώ και άνω και κλιμακωτά εφαρμόζεται η μέγιστη κλίμακα 30% από τις 114 χιλ. ευρώ. Επίσης προνοούνται μείωση κατά 50% όλων των συμβατικών επιδομάτων, κατάργηση όλων των μη συμβατικών επιδομάτων και κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος, ενώ η παραχώρηση πρόσθετων προσαυξήσεων στο προσωπικό μειώνεται στο 50%.
 
Θα δοθεί παράλληλα η δυνατότητα στο προσωπικό να προβεί σε διακανονισμό των δανειακών του υποχρεώσεων για ελάφρυνση του οικογενειακού του προϋπολογισμού. Κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά ανάλογα με τα δεδομένα του κάθε μέλους του προσωπικού, ενώ τα δάνεια για τα αξιόγραφα και μετοχές θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης όπως των πελατών της Τράπεζας.


- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/150078/teliki-eftheia-stin-trapeza-kyprou?vid=#sthash.7sAO2qGC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου