Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ακύρωση της απόφασης για κατάργηση της δωρεάν διακίνησης των συνταξιούχων ζητά η ΕΚΥΣΥ.

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) ζητά με επιστολή της προς τους Υπουργούς Εργασίας και Συγκοινωνιών και Έργων να ακυρώσουν την απόφαση που πήραν για κατάργηση της μέχρι σήμερα δωρεάν διακίνησης των συνταξιούχων με λεωφορεία καισυζήτηση του θέματος.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης αναφέρει:

«Είναι με έκπληξη που έχουμε ανεπίσημα πληροφορηθεί για την απόφαση σας να καταργήσετε από 17/6/2013, την μέχρι σήμερα δωρεάν διακίνηση των συνταξιούχων.

Η δωρεάν διακίνηση είναι ένα δικαίωμα που προκύπτει για τους κατόχους της κοινωνικής κάρτας συνταξιούχους 63 ετών και άνω.

Χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία διαβούλευση με τις οργανώσεις συνταξιούχων, χωρίς ακόμα να ενημερωθούν οι επηρεαζόμενοι έχετε αποφασίσει να προσθέσετε και νέα μέτρα που επηρεάζουν το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων μας ιδιαίτερα των φτωχών συνταξιούχων που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας (πρόσφατα μειώσατε τις χαμηλές συντάξεις μέσω του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, σχεδόν καταργήσατε το πασχαλινό επίδομα, καταργήσατε την πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα επιβάλετε φορολογία και στην οικία των χαμηλοσυνταξιούχων κ.α.).

Με την παρούσα επιστολή, σας δηλώνουμε επίσημα και κατηγορηματικά ότι δεν αποδεχόμαστε να παραβιάζεται το δικαίωμα που είχαμε μέχρι σήμερα της διαβούλευσης με τις οργανώσεις των άμεσα επηρεαζόμενων για τα θέματα που μας αφορούν. Ανησυχούμε επίσης διότι, δυστυχώς αυτή η τακτική τείνει να γίνει μόνιμη πρακτική της Κυβέρνησης αφού μια σειρά από αποφάσεις, λήφθηκαν ερήμην μας.

Γι’ αυτό σας καλούμε να ακυρώσετε την απόφαση σας και να συζητήσετε μαζί μας το θέμα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση ως Οργάνωση των Συνταξιούχων σε συνεργασία με τις άλλες οργανώσεις συνταξιούχων και την Βουλή των Γερόντων θα μελετήσουμε μέτρα αντίδρασης».

ΕΚΥΣΥ

14 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου