Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Νέα αποχή από υπερωριακή απασχόληση στα λιμάνια

 http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/197206/nea-apochi-apo-yperoriaki-apascholisi-sta-limania#sthash.R9cOeVEU.dpuf

Λεμεσός: Σε αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση αποφάσισαν να κατέλθουν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, οι οποίοι απέρριψαν πρόταση που κατατέθηκε ενώπιον τους χθες, σε σχέση με τις απολαβές για την υπερωριακή απασχόληση τους.

Οι εργαζόμενοι διαφωνούν με τις μειώσεις που τους επιβλήθηκαν στις υπερωριακές απολαβές τους, στη βάση των υποχρεώσεων μας έναντι του μνημονίου, αφού θεωρούν ότι θα χάσουν τις εργασίες τους μέσα από την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Λιμένων. Με την απόφαση διαφώνησε η ΣΕΚ, η οποία διαχώρισε τη θέση της από τις υπόλοιπες συντεχνίες και ζήτησε από τα μέλη της να εργαστούν κανονικά.

Μετά την απόφαση των υπαλλήλων της Αρχής, ξεκίνησαν εκ νέου διαβουλεύσεις σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το ζήτημα και να μην επηρεαστούν οι εργασίες στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ εκνευρισμένοι για την εξέλιξη αυτή δηλώνουν οι έμποροι αλλά και ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων.

Παρά την αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση, κανονικά θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται πολεμικά πλοία καθώς και κρουαζιερόπλοια.


- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/197206/nea-apochi-apo-yperoriaki-apascholisi-sta-limania#sthash.R9cOeVEU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου