Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Και άλλο ψαλίδισμα σε στόλο και προσωπικό μελετούν οι ΚΑ


fileleftheros

Λευκωσία: Εντατικά εργάζεται αυτές τις μέρες η διοίκηση και το διευθυντικό προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών προκειμένου μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ετοιμαστούν τα διάφορα εναλλακτικά σενάρια που ζήτησε η Κυβέρνηση για τη διάσωση του εθνικού αερομεταφορέα. 

Όπως πληροφορείται ο «Φ» από καλά ενημερωμένη πηγή, ανάμεσα στα σενάρια αυτά συγκαταλέγεται και ένα που διαλαμβάνει περαιτέρω και δραστική μείωση τόσο του στόλου της εταιρείας όσο και του προσωπικού. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για άμεση μείωση του στόλου μέχρι και στα οκτώ αεροσκάφη και αντίστοιχη μείωση του προσωπικού πέραν του πλεονασμού 407 υπαλλήλων που προνοούσε το σχέδιο του οίκου Air France/KLM Consulting. Παράλληλα, έχει πλέον καταστεί σαφές ότι θα υπάρξουν δραστικές περικοπές και σε ό,τι αφορά το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας και πρώτα θέτουν υποψηφιότητα για κατάργηση τα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας καθώς επίσης και τα δρομολόγια από την Ελλάδα προς τρίτες χώρες.

Χθες το πρωί ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Κ.Α. Σταύρος Σταύρου κάλεσε στο γραφείο του τις ηγεσίες των συντεχνιών που δραστηριοποιούνται στον εθνικό αερομεταφορέα και τις ενημέρωσε για τα διαμειφθέντα στη σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας στο Προεδρικό, καθώς και για τα εναλλακτικά σενάρια σωτηρίας των Κ.Α., από το πιο ήπιο μέχρι το πιο ακραίο, που ετοιμάζει η εταιρεία σε τεχνοκρατικό επίπεδο και τα οποία θα παρουσιάσει ενώπιον της
αρμόδιας υπουργικής επιτροπής μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει στην αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία λήψης της σχετικής επιστολής για τις Κ.Α., η οποία λήφθηκε στις 7 Μαρτίου. Πάντως, τα στελέχη των Κ.Α. αισιοδοξούν ότι η επιχειρηματολογία που θα προταχθεί θα είναι τεκμηριωμένη και πειστική, έτσι που να διασκεδασθούν οι όποιες ανησυχίες και αμφιβολίες της Κομισιόν περί κρατικής ενίσχυσης και δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού προς όφελος του εθνικού αερομεταφορέα.

Στο μεταξύ, μεγάλη ανησυχία για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Κ.Α. και τα τραγικά διλήμματα για την παραπέρα πορεία τους εκφράζει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος κάνει λόγο για την ανάγκη εφαρμογής άμεσων μέτρων που θα αλλάξουν ριζικά την πορεία της εταιρείας. Ο κ. Νικολαΐδης υπογραμμίζει πως η νομιμότητα των σχεδιασμών της προηγούμενης Κυβέρνησης για κρατική ενίσχυση αμφισβητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου