Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Επισκόπηση 08/07 - 14/07

Επισκόπηση 08/07 -  14/07


ΠΑΣΥΚΙ: 24ωρη απεργία στα ΤΑΕΠ αύριο

08/07

Κανονικά στην 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), προχωρεί αύριο η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΚΙ ενημερώνει τους πολίτες ότι τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Α.Ε.Π.) θα βρίσκονται σε 24ωρη απεργία την 9η
 Ιουλίου 2019 από τις 07:00 π.μ. έως τις 07:00 π.μ. της 10ης Ιουλίου 2019.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση για πραγματοποίηση της απεργίας πάρθηκε γιατί η υποστελέχωση των Τ.Α.Ε.Π. θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και του προσωπικού ενώ οι ιατροί των Τ.Α.Ε.Π. εργάζονται χωρίς ανάπαυση εδώ και μήνες κάτι που πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητα άσκησης ιατρικής

«Η νομοθεσία για το Γε.Σ.Υ. εφαρμόζεται κατά το δοκούν με αποτέλεσμα να μη έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν οι προσωπικοί ιατροί τους ασθενείς τους έστω και σε πρόγραμμα εφημερίας, κι αυτό έχει ως επακόλουθο την συσσώρευση ασθενών της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας στα ήδη υποστελεχομένα Τ.Α.Ε.Π.», σημειώνεται.

Άλλοι λόγοι για την πραγματοποίηση της απεργίας, όπως αναφέρεται, είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Ο.Κ.Υπ.Υ. που «είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό» ενώ «ο ίδιος ο Υπουργός έχει παραδεχθεί ότι τα Τ.Α.Ε.Π. στελεχώνονται με προσωπικό ασφαλείας».

«Το Υπουργείο Υγείας έλαβε από σειρά ετών προειδοποιήσεις για την αναμενόμενη φυγή ιατρών από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αλλά δυστυχώς κινητοποιήθηκε πολύ αργά και μόνο μετά την εξαγγελία δυναμικών μέτρων», προστίθεται.
 
Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι τα Τ.Α.Ε.Π. αποτελούν το προμαχώνα της ιατρικής απέναντι στο θάνατο και την αναπηρία. «Όλα τα σοβαρά επείγοντα περιστατικά διακομίζονται στα ΤΑΕΠ των δημοσίων νοσηλευτηρίων.
  Από την ίδρυση τους εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες ο χρόνο. Σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές και μειώνουν την νοσηρότητα. Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δεν θα παραμείνει θεατής», σημειώνεται.
 
Η Συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών καλεί το κόσμο και τους ασθενείς, να στηρίξουν αυτή την απεργία η οποία, όπως σημειώνεται, «είναι κραυγή αγωνίας για τις καταστάσεις που μαζί βιώνουμε».
 
Λύπη υπουργού υγείας
Σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρει ότι «με λύπη πληροφορήθηκα για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΚΙ για πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) παγκύπρια, αύριο, 9 Ιουλίου 2019».
«Σέβομαι το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι, δεν μπορώ ωστόσο να μην καυτηριάσω ότι παρά το γεγονός ότι τα μέτρα που προτείναμε ή/και υιοθετήσαμε για την άμεση κάλυψη των αναγκών αξιολογήθηκαν από την ΠΑΣΥΚΙ ως ανεπαρκή, στο τραπέζι του διαλόγου δεν υποβλήθηκαν από πλευράς Συντεχνίας οποιεσδήποτε άλλες λύσεις που θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν το πρόβλημα», τονίζει.
Ως εκ τούτου, προσθέτει, «οφείλω να παρατηρήσω ότι τα απεργιακά μέτρα δεν δικαιολογούνται, αφού οι όποιες απόψεις και θέσεις κατατέθηκαν, αξιολογήθηκαν και εκεί και όπου ήταν υλοποιήσιμες έχουν ικανοποιηθεί ή τροχοδρομήθηκε η εφαρμογή τους».
Ακόμα και στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου, συνεχίζει, «η μοναδική αντιπρόταση που παρουσιάστηκε από πλευράς ΠΑΣΥΚΙ ήταν όπως τα ΤΑΕΠ εργάζονται σε καθεστώς ασφαλείας, που επίσης υιοθετήθηκε από πλευράς μας. Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως συσταθεί ad hoc επιτροπή με τη συμμετοχή των Διευθυντών των ΤΑΕΠ, ως οι άμεσα επηρεαζόμενοι, και άλλων εμπειρογνωμόνων, για να εξεταστούν τα προβλήματα και να υποβληθούν εισηγήσεις για την ολιστική αναδιοργάνωση των ΤΑΕΠ».
Σύμφωνα με τον υπουργό,  το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο, επηρεάζεται και επηρεάζει κι άλλα Τμήματα των νοσηλευτηρίων και δεν μπορεί να επιλυθεί ως διά μαγείας. Κάποιες εκ των αποφάσεων που λαμβάνονται, χρειάζονται εκ των πραγμάτων χρόνο για να εφαρμοστούν πρακτικά. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) παραμένουμε ανοικτοί στον διάλογο και επιζητούμε τη συνεργασία με τα εμπλεκόμενη μέρη».
Όσον αφορά στην αυριανή απεργία, έχει ετοιμαστεί υπηρεσιακό πλάνο και έχουν ληφθεί μέτρα για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών. «Καλώ τους πολίτες, όχι μόνο αύριο αλλά γενικότερα, να συμβουλεύονται τον Προσωπικό τους Ιατρό και να καταφεύγουν στα ΤΑΕΠ μόνο σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών», καταλήγει.

πηγή: Stockwatch

 

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στα ΤΑΕΠ

09/07
Σε απεργία βρίσκονται από τις 7:00 το πρωί σήμερα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών σε όλες τις πόλεις με την κατάσταση μέχρι στιγμής να εξελίσσεται ομαλά.
Η απεργία διενεργείται από τους ιατρούς της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ) και της Παγκύπριας Συντεχνίας Εκτάκτων – Συμβασιούχων Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΕΣΙ) η οποία εξαγγέλθηκε μόλις χθες το πρωί με το παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών να δημιουργεί ένταση μεταξύ υπουργείου και συντεχνιών.
Διευκρινίζεται ότι τα ΤΑΕΠ σήμερα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας δηλαδή εξετάζονται μόνο τα πολύ επείγοντα περιστατικά ενώ αυτά που δεν χρήζουν άμεσης παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας παραπέμπονται είτε σε προσωπικούς ιατρούς είτε σε τμήματα πρώτων βοηθειών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.
Επίσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης ο ΟΚΥπΥ και το υπουργείο υγείας από χθες ετοίμασαν υπηρεσιακό πλάνο ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός στα ΤΑΕΠ.
Το σχέδιο δράσης προβλέπει πως σήμερα στα ΤΑΕΠ θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα υπόλοιπα, που είναι ήπια θα εξυπηρετούνται σε άλλο χώρο, εκτός των ΤΑΕΠ. Εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη έχουν αγοραστεί υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα και θα αποστέλλονται στα κέντρα για τα οποία έχουν αγοραστεί υπηρεσίες.
Ο υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου κάλεσε τους πολίτες, όχι μόνο σήμερα αλλά και γενικότερα, να συμβουλεύονται τον Προσωπικό τους Ιατρό και να καταφεύγουν στα ΤΑΕΠ μόνο σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.
Ήρεμο το κλίμα
Μέχρι στιγμής το κλίμα που επικρατεί στα τμήματα πρώτων βοηθειών όλων των πόλεων είναι ήρεμο χωρίς μεγάλη προσέλευση κόσμου. Την κατάσταση έλεγξε προσωπικά ο ίδιος ο υπουργός συνοδευόμενος από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, αφού επισκέφτηκαν το Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και ενημερώθηκαν από τον διευθυντή των ΤΑΕΠ του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας.
Επίσης συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό των ΤΑΕΠ και τους κάλεσε να εξετάσουν και να του υποβάλουν εφικτές και πρακτικά εφαρμόσιμες λύσεις για οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στο ΓΝΛ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μόνο μέσα από διάλογο μπορούν να επιλυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και όχι μέσω απεργιών.
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι για την ώρα η κατάσταση στα ΤΑΕΠ εξελίσσεται ομαλά, ενώ υπάρχει χαμηλή προσέλευση περιστατικών. «Κατ’ ακρίβειαν, υπάρχει ροή προσέλευσης όπως θα έπρεπε να είχε καθημερινά στα ΤΑΕΠ, εάν και εμείς σαν λαός μαθαίναμε να κάναμε σωστή χρήση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών. Δηλαδή να είναι πραγματικά επείγον το περιστατικό και να προσέρχεται εδώ. Αυτό συμβαίνει σήμερα λόγω και της προειδοποίησης για την απεργία. Δεν υπάρχουν προς το παρόν οποιαδήποτε προβλήματα. Η ενημέρωση που έχω και από τις άλλες πόλεις είναι ακριβώς η ίδια εικόνα. Έχει γίνει και υπηρεσιακό πλάνο με την καθοδήγηση και της Γενικής Διευθύντριας, την οποία και ευχαριστώ δημόσια, για να αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.
Ο κ. Ιωάννου επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη απεργία είναι αδικαιολόγητη και συνέχισε λέγοντας «η προσπάθεια βελτίωσης των ΤΑΕΠ θα γίνει μέσω της Επιτροπής που έχω ορίσει την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία θα συμμετέχουν οι πέντε Διευθυντές των ΤΑΕΠ, υπό την καθοδήγηση του Επιστημονικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και οι όροι εντολής είναι τις επόμενες οκτώ εβδομάδες το αργότερο, να φέρουν τις εισηγήσεις τους, πρακτικές λύσεις για το πώς βλέπουν να οργανώνονται τα ΤΑΕΠ και οι εισηγήσεις τους θα υιοθετηθούν».
«Οι εισηγήσεις αυτές θεωρώ πως όταν έρθουν από τους ίδιους τους γιατρούς που βιώνουν τα προβλήματα, θα είναι και οι πιο πρακτικές. Έχουμε επίσης εισηγηθεί όπως επικουρικά μπορεί να τους βοηθήσει εμπειρογνώμονας από το εξωτερικό εκεί και όπου δεν έχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις», τόνισε.
Τέλος ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι δεν έχει οριστεί εκ νέου συνάντηση με τιε συντεχνίες αφού «το περασμένο Σάββατο είχε συμφωνηθεί όπως προχωρήσουμε με τη σύνθεση της ad hoc επιτροπής, να αναμένουμε τις εισηγήσεις της και να υιοθετηθούν οι εισηγήσεις. Άρα υπάρχει πλάνο όσον αφορά στη μόνιμη επίλυση του προβλήματος και με αυτό προχωρούμε».
Να είναι η τελευταία απεργία
Την ελπίδα όπως η σημερινή 24ωρη απεργία των γιατρών στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των δημόσιων νοσηλευτηρίων θα είναι και η τελευταία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, σημειώνοντας πως δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα, λόγω και της μειωμένης προσέλευσης ασθενών.
Σε δηλώσεις του στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ο κ. Κούμας είπε πως «δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και ο κόσμος που προσέρχεται εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες που χρήζει αντιμετώπισης από τα ΤΑΕΠ».
Συγκεκριμένα, στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού εργάζονται, ως προσωπικό ασφαλείας, δυο ιατροί, «οι οποίοι τα περιστατικά που έχουν έρθει, τα αντιμετωπίζουν όπως πρέπει», ανέφερε, υποδεικνύοντας πως, λόγω της υποστελέχωσης, ο αριθμός των γιατρών είναι ο ίδιος και τις υπόλοιπες μέρες.
«Σίγουρα, όπως και ο Υπουργός Υγείας έχει παραδεχθεί, είναι προσωπικό ασφαλείας, αλλά είναι και κάτι που συμβαίνει στην καθημερινότητα», είπε και πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως λόγω και της ενημέρωσης που έτυχε ο κόσμος ότι οι Πρώτες Βοήθειες θα δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας, έχει μειωθεί η προσέλευση, δεν έρχονται τα περιστατικά που έρχονταν».
Ερωτηθείς αν παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ δήλωσε πως μικροπροβλήματα με καθυστέρηση στην εισαγωγή ασθενών προς τα εσωτερικά τμήματα, παρουσιάστηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου, ωστόσο, «από εκεί και πέρα, όποιο περιστατικό έτυχε παραπομπής ή προσήλθε, αφού αξιολογήθηκε και έχρηζε αντιμετώπισης, έχει αντιμετωπιστεί».
Η κατάσταση στη Λευκωσία
Εξαιρετικά ήρεμη είναι η κατάσταση στη Λευκωσία σύμφωνα με τον Πάμπο Παπαδόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμου Πασχόντων και Φίλων, ο οποίος επιθεώρησε επί τόπου την κατάσταση.
«Η προσέλευση γενικά στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών θεωρείται χαμηλή για την ημέρα, φαίνεται ότι ο κόσμος έχει ακούσει τις οδηγίες από πλευράς Υπουργείου και δεν έχει καταγραφεί κανένα επεισόδιο μέχρι στιγμής που να θεωρείται είτε επικίνδυνο είτε δύσκολο είτε εναντίον της υγείας του οποιουδήποτε ασθενή», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.
Η κατάσταση στη Λάρνακα
Η Μάρω Κωνσταντή, Διευθύντρια του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ανέφερε ότι «σήμερα απεργούμε αλλά τρέχουμε.  Είμαστε εδώ και σήμερα είναι η μοναδική μέρα που το Τμήμα θα εργαστεί όπως πρέπει να εργάζεται κάθε μέρα» είπε και πρόσθεσε πως σήμερα «θα βλέπουμε τα επείγοντα περιστατικά».
Πρόσθεσε ότι «θέλουμε τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας όχι απέναντι μας γιατί για τον κόσμο παλεύουμε αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο των Πρώτων Βοηθειών και πρέπει να είμαστε στελεχωμένοι σωστά όχι για την καθημερινότητα. Αυτά τα τμήματα πρέπει να είναι έτοιμα οποιαδήποτε στιγμή να αντιμετωπίσουν κάτι σοβαρό είτε αυτό είναι σεισμός ή μαζική καταστροφή» ανέφερε και υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «αυτή τη στιγμή, ο Θεός να βάλει το χέρι του, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε».
Η κ. Κωνσταντή είπε ακόμα ότι «σήμερα ζητήθηκε η βοήθεια από ιδιωτικές κλινικές για να μπορέσουν τα άτομα που δεν θα εξετάζονται στο ΤΑΕΠ να αποτείνονται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι λυπηρό που κάποιες ιδιωτικές κλινικές δεν μπορούν να ανταποκριθούν και έχουν δίκαιο γιατί έχουν τους δικούς τους ασθενείς».
Η κατάσταση στη Αμμόχωστο
Ομαλά φαίνεται να κυλούν τα πράγματα και στην Αμμόχωστο σύμφωνα με την κ. Αμαλία Χατζηγιάννη, Ιατρική Διευθύντρια Νοσοκομείου Αμμοχώστου και Επιστημονική Διευθύντρια Περιφέρειας Λάρνακας.
Συγκεκριμένα δήλωσε στο ΚΥΠΕ «σήμερα όλα κυλούν ομαλά. Η ροή στις Πρώτες Βοήθειες είναι σχετικά μειωμένη μέχρι τώρα, προσέρχεται κόσμος, τα σοβαρά περιστατικά αντιμετωπίζονται κανονικά και σε περίπτωση που προκύψει περιστατικό που δεν χρειάζεται περίθαλψη από τις Πρώτες Βοήθειες παραπέμπεται στον προσωπικό γιατρό στο Κέντρο Υγείας».
Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος αποδέχεται ομαλά τη σημερινή απεργία και δεν υπήρξε πρόβλημα» ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσει κανένας».
Ανέφερε ακόμα ότι «το Υπουργείο Υγείας έλαβε τα μέτρα του και έχει κανονίσει τα περιστατικά που δεν είναι για τις Πρώτες Βοήθειες αλλά προσέρχονται στο Τμήμα, να τα βλέπει άλλος γιατρός. Υπάρχει εναλλακτική λύση να εξετάζονται από προσωπικούς γιατρούς οι ασθενείς» είπε και πρόσθεσε πως «λάβαμε τα μέτρα μας εκ των προτέρων ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή κανενός».
Η κατάσταση στη Πάφο
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο  Νεκτάριος Σιδηρόπουλος ιατρός των Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Πάφουχαρακτήρισε τραγικές τις συνθήκες εργασίας στα ΤΑΕΠ προσθέτοντας πως σέβονται τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας που προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, δεν έχουν καρποφορήσει ακόμα. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου αφού όπως εξήγησε, το Τμήμα στελεχώνουν  8 ιατροί ενώ θα έπρεπε να είναι 12 συν 1.
Επίσης σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η ιατρός Ιφιγένεια Χαραλάμπους, επίσης του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου, ανέφερε πως η μείωση των ασθενών του ΓΝ Πάφου μετά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, αφορά τα εξωτερικά ιατρεία όπου οι γενικοί ιατροί έχουν εγγραφεί στο ΓΕΣΥ και έχουν φύγει.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι, όπως εξήγησε, η επιπρόσθετη επιβάρυνση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου γιατί το ΤΑΕΠ δέχεται τα επείγοντα και  δέχεται τους ασθενείς που παλιά μπορούσαν να διοχετεύσουν στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου και πλέον έχουν μείνει μόνο δύο ιατροί.
Η κατάσταση στη Λεμεσό
Ο κ. Κούμας ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στη Λεμεσό ανέφερε ότι «υπάρχουν διεθνείς πρακτικές, διεθνείς παράμετροι, που πολύ εύκολα μπορεί να τους χρησιμοποιήσεις ώστε να εξεύρεις τη λύση, μέχρι τις αρχές του 2018 οι γιατροί του ΤΑΕΠ στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού ήταν 17, ενώ φέτος ανέρχονται μόλις σε 12».
Σε όλα τα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων, οι γιατροί έχουν αναρτήσει πλακάτ με συνθήματα όπως «Απεργούμε για τη βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων» και «Ζητούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στο ΤΑΕΠ».
Χ.Ο.
πηγή: Stockwatch

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥΚΙ
09/07
Τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν βασικό πυλώνα για την παροχή ποιοτικών, ψηλού επιπέδου εξειδικευμένων και προσβάσιμων στον κάθε πολίτη υπηρεσιών υγείας. Και σε συνθήκες ΓΕΣΥ ο ρόλος των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι κεντρικός και καθοριστικός.
Η ΠΕΟ εδώ και χρόνια απαιτεί από την κυβέρνηση να τερματίσει την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών στον τομέα της υγείας και να προχωρήσει στην ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων όπως και στην υλοποίηση των αναγκαίων λειτουργικών και διοικητικών αλλαγών που να επιτρέψουν στα δημόσια νοσηλευτήρια να είναι επαρκώς στελεχωμένα με τους αναγκαίους πόρους στη διάθεση τους για να καταστούν πρότυπα στην παροχή υπηρεσιών υγείας.
Δυστυχώς η κυβέρνηση δογματικά προσηλωμένη στην ιδέα ότι «όλα θα τα ρυθμίσει η αγορά» δεν έκανε όσα όφειλε να κάνει για τα δημόσια νοσηλευτήρια και στη σωστή προετοιμασία τους, κάτι που οδηγεί σε κίνδυνο κατάρρευσης και στην δικαιολογημένη αντίδραση και τα μέτρα των δημόσιων λειτουργών υγείας.
Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα της ΠΑΣΥΚΙ. Ο αγώνας για σωστή και πλήρη στελέχωση όλων των υπηρεσιών των δημόσιων νοσηλευτηρίων και για ένα σωστό πλαίσιο εργασίας των λειτουργών υγείας είναι αγώνας που μας αφορά όλους, αφού σχετίζεται με το δικαίωμα του κάθε ενός σε ποιοτικές και άμεσα παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
 πηγή: ΠΕΟ (φ.β σελίδα)

ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
10/07
Ακόμη ένα τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συγκλόνισε χθες την Κύπρο. Ακόμη ένας εργαζόμενος δεν επέστρεψε στην οικογένεια του από την εργασία του. Τα τελευταία χρόνια τα εργατικά ατυχήματα έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν καταντήσει μάστιγα. Ακόμη είμαστε στα μέσα της χρονιάς και ήδη έχουμε επτά θανατηφόρα ατυχήματα. Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα και πρέπει άμεσα να ληφθούν δραστικά μέτρα για αναχαίτηση της μάστιγας των εργατικών ατυχημάτων.
Δυστυχώς γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι κάποιοι εργοδότες με στόχο το υπέρμετρο κέρδος επιλέγουν την εντατικοποίηση της εργασίας και τη μη λήψη των απαραίτητων μέτρων Ασφάλειας και Υγείας θέτοντας έτσι τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή.
Η ασυδοσία και η μη εφαρμογή από μεγάλη μερίδα εργοδοτών των υποχρεώσεων που η νομοθεσία προβλέπει, δυστυχώς οφείλεται και στην αδυναμία του Υπουργείου Εργασίας να ασκήσει αποτελεσματικό και συστηματικό έλεγχο των χώρων εργασίας.
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, ως το αρμόδιο κυβερνητικό Τμήμα, επιφορτισμένο με το καθήκον της εφαρμογής της νομοθεσίας, έχει ευθύνη να πατάξει την παρανομία και την ανευθυνότητα των εργοδοτών που βάζουν το κέρδος πάνω από την ζωή και αρτιμέλεια των εργαζομένων τους.
Η ΠΕΟ για ακόμη μια φορά καλεί τους εργοδότες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν από την νομοθεσία και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τους . Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα μετά την εργασία τους να επιστρέφουν στις οικογένειες τους υγιής, με ασφάλεια και αρτιμελής .
Ταυτόχρονα καλούμε την κυβέρνηση να στελεχώσει κατάλληλα το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα και να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εκτελεί τον εποπτικό του ρόλο για την εφαρμογή της νομοθεσίας.
Όχι άλλο αίμα στον βωμό του κέρδους.
 πηγή: ΠΕΟ (φ.β σελίδα)

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα αγαπητέ κύριε / κυρία,
    Έχετε ανάγκη από οποιοδήποτε είδος δανείου, όπως επιχειρηματικό δάνειο, προσωπική δάνειο, δάνειο εξυγίανσης χρέους, δάνειο αυτοκινήτου, δάνεια σπουδαστών κ.λπ.
    εάν σας ενδιαφέρει οποιοδήποτε είδος δανείου στείλτε μας email σήμερα στο tffinance01@gmail.com για να λάβετε ένα δάνειο
    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ:

    Ονομα:
    Μεσαίο όνομα:
    Επίθετο:
    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
    Το τηλέφωνο του σπιτιού:
    Τηλέφωνο γραφείου:
    Κινητό:
    Διεύθυνση κατοικίας:
    Πόλη:
    Κράτος / Επαρχία:
    Χώρα:
    Αριθμός φαξ:
    Ηλικία:
    Φύλο:
    Οικογενειακή κατάσταση:
    Κατοχή:
    Μηνιαίο εισόδημα:
    Όνομα του επόμενου συγγενή:
    Διεύθυνση του επόμενου συγγενή:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου: ........
    Διάρκεια δανείου (μέγιστο 25 ετών):
    Σκοπός του δανείου: ..........
    ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επικοινωνίας: (tffinance01@gmail.com)
    whatsApp (+14093591901)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μέρα

    Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% στους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο 2 έως 20 ετών το πολύ.

    Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

    Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει.
    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Email: accessloanfirm2030@gmail.com

    Χαιρετισμοί
    Κύριε Scott
    accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου

    Είμαι ιδιωτικός δανειστής. Χρειάζεστε ένα νόμιμο, ειλικρινές, σοβαρό και γρήγορο δάνειο; Μπορώ να σας βοηθήσω με 100% δάνεια εγγύησης, προσφέρω επιχειρηματικά και προσωπικά δάνεια με 3%, βοηθούμε με όλα τα είδη δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: accessloanfirm2030@gmail.com

    Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Προσωπικά Δάνεια (Ασφαλείς και Ασφαλείς)
    * Επιχειρηματικά Δάνεια (Ασφαλείς και Ασφαλείς)
    * Αρχική Βελτίωση
    * Δάνεια εφευρέτη

    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν ενδιαφέρεστε, μέσω
    email: accessloanfirm2030@gmail.com

    Whatsapp: +79265038734


    Σχέση
    Κύριε Scott
    Email: accessloanfirm2030@gmail.com

    Εγγυημένη προσφορά δανείου 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πάρει ένα νόμιμο δάνειο ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Για τους πελάτες που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό. Το ζήτημα της πίστωσης και των ασφαλειών είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από έναν νόμιμο δανειστή. Όμως, έχουμε κάνει αυτή τη διαφορά στη βιομηχανία δανεισμού. Μπορούμε να κανονίσουμε ένα δάνειο από 5.000 Ευρώ. έως 500.000.000 Ευρώ και ποσοστό ενδιαφέροντος 3% Παρακαλούμε απαντήστε άμεσα σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Gregowenloanfirm1@gmail.com
    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα εξής:

    1) Η εξυγίανση του χρέους
    2) Δεύτερη υποθήκη
    3) επιχειρηματικά δάνεια
    4) Προσωπικά δάνεια
    5) Διεθνή Δάνεια
    6) Δάνειο για οποιοδήποτε είδος
    7) Οικογενειακό δάνειο E.T.C

    Δεν υπάρχει κοινωνική ασφάλιση και δεν υπάρχει πιστωτικός έλεγχος, εγγύηση 100%. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας πείτε ακριβώς τι θέλετε και σίγουρα θα κάνουμε το όνειρό σας πραγματικότητα. Το GREG OWEN LOAN FIRM1 λέει ΝΑΙ όταν οι τράπεζες σας λένε ΟΧΙ. Τέλος, χρηματοδοτούμε μικρομεσαία επιχείρηση δανείων, μεσαζόντων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μικρής κλίμακας, για τα οποία έχουμε απεριόριστο κεφάλαιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προμήθεια ενός δανείου επικοινωνήστε μαζί μας, Παρακαλούμε απαντήστε αμέσως.

    Επικοινωνία με την εταιρεία InfoEmail Διεύθυνση: Gregowenloanfirm1@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαστε μια οικονομική ομάδα υποστήριξης που χειρίζεται τα διεθνή οικονομικά για οποιοδήποτε ποσό των τραπεζικών εργαλείων. Οι υπηρεσίες μας είναι γρήγορες και αξιόπιστες. τα δάνεια είναι
    εγκριθεί εντός 24-48 ωρών από την επιτυχή εφαρμογή. Προσφέρουμε δάνεια από ένα
    ελάχιστο εύρος 2.000 έως μέγιστο 50 εκατομμυρίων δολαρίων με προσιτό επιτόκιο 3% και δάνειο
    διάρκειας 1 έως 25 ετών για την αποπληρωμή του δανείου. Ο στόχος της Avant Group είναι να σας παρέχει εξαιρετικές επαγγελματικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
    Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

    Στείλτε μας email μέσω: av_ant@outlook.com
    Στείλτε μας email μέσω avants.loan@gmail.com
    Whatsapp +1 (409) 2062954
    Χαιρετισμοί
    Avant Group

    ΑπάντησηΔιαγραφή