Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Απεργίες και στα ξενοδοχεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες/φοι,


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), με επιστολή του προς τις Συντεχνίες μας, ημερομηνίας 19 Ιανουαρίου 2012 μας πληροφορεί ότι μονομερώς παγοποιούν τους μισθούς των εργαζομένων στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

Τούτο σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν στην καταβολή των αυξήσεων στους μισθούς σας που προνοούνται από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση, όπως επίσης δεν θα καταβάλουν την αύξηση του τιμαριθμικού επιδόματος που ανέρχεται σε 30,17%.

Είναι προκλητικό το γεγονός ότι ενώ ο Τουρισμός το 2011 είχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων χρόνων, με αύξηση στις αφίξεις πέραν του 12% και αύξηση των εσόδων πέραν του 15% τολμούν να θέτουν θέμα παγοποίησης μισθών των εργαζομένων.

Είναι φανερό ότι ο ΠΑΣΥΞΕ αδικαιολόγητα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γενικότερο κλίμα που δημιουργεί η οικονομική κρίση με στόχο « ότι αρπάξουμε», αδιαφορώντας για τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν τόσο για τον τουρισμό όσο και ευρύτερα στην οικονομία.

Συναδέλφισσες/φοι,
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι αποφασισμένο να μην αποδεχτεί να φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα σε τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, που δεν έχουν πληγεί ένεκα της κρίσης, αλλά απεναντίας παρουσιάζει σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ήδη με επιστολή των Συντεχνιών σας ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ προειδοποιούμε τον ΠΑΣΥΞΕ ότι σε περίπτωση μη παραχώρησης των αυξήσεων και του τιμάριθμου στο μισθό Ιανουαρίου, θα προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία (μέλη ΠΑΣΥΞΕ).

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι τυχόν αποδοχή από μέρους όλων μας των μονομερών παραβιάσεων της σύμβασης από τους ξενοδόχους θα τους ενθαρρύνει για περισσότερες αποκοπές δικαιωμάτων σας.

Σας καλούμε με ενότητα και αγωνιστικότητα να ετοιμαστούμε για υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στο τέλος του μήνα.

Από τις Συντεχνίες ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ

24 Ιαννουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου