Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μετά την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ ζητά περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας σε ουσιώδεις υπηρεσίες

Νομοθετική ρύθμιση για απεργίες
ZHTA TO KEBE
Νομοθετική ρύθμιση για τις απεργίες σε ουσιώδεις υπηρεσίες θα ζητήσει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) από την Κυβέρνηση και την Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι «το σοβαρό αυτό θέμα θα τεθεί στην αυριανή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΒΕ, το οποίον θα συνέλθει για να συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία».

Ωστόσο, συνεχίζει το ΚΕΒΕ, «με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (αλλά και άλλων παρόμοιων περιστατικών) το ΚΕΒΕ προτίθεται να ζητήσει νομοθετική ρύθμιση του θέματος, ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα να επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία».

Σύμφωνα με το ΚΕΒΕ, «σήμερα για το θέμα των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες προβλέπεται διαιτησία, αλλά οι διάφορες τάξεις εργαζομένων δεν διστάζουν να εξαγγείλουν απεργιακά μέτρα αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις πάνω στην οικονομία».

Το ΚΕΒΕ «καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες γιατί η οικονομία δέχεται επιπρόσθετα πλήγματα από αποφάσεις μεμονωμένων ομάδων εργαζομένων στις ουσιώδεις υπηρεσίες».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι «η ζημιά στην κυπριακή οικονομία από την πρόσφατη κινητοποίηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ήταν πολύ μεγάλη χωρίς να υπολογίζεται και η δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό».

«Η οικονομία σήμερα αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων και δεν μπορεί να δέχεται κτυπήματα αυτού του είδους», καταλήγει το ΚΕΒΕ.

Πολίτης
Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
09/01/2012 - 14:26

1 σχόλιο:

  1. η ισχύουσα συμφωνία για τις ουσιώδεις υπηρεσίες εδώ

    http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dlr/dlr.nsf/All/69DE0CA42730C8D4C2256DE40033B5A0/$file/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%9F%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή