Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΕΟΚ στηρίζει τις απεργίες για την ΑΤΑ

Η ΔΕΟΚ εκφράζει πλήρη συμπαράσταση και θα συστρατευθεί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις, όπου η εργοδοτική πλευρά αρνείται την πληρωμή της νέας αύξησης της ΑΤΑ.

”Οι απαράδεκτες και μονομερείς ενέργειες εργοδοτών και επιχειρήσεων, με την άρνηση της ενσωμάτωσης της αύξησης της ΑΤΑ στους μισθούς του Ιανουαρίου 2012, προκαλούν αισθήματα αδικίας και αγανάκτησης των επηρεαζόμενων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Δυστυχώς, οι εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ παρακολουθούν την κατάσταση και τις αυθαίρετες ενέργειες των εργοδοτών με περισσή σιωπή ανοχής και ενοχής”, αναφέρει.

Η ΔΕΟΚ προσθέτει ότι ”οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες που τους εκπροσωπούν ορθά αντιδρούν με αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος ή περιθώριο να αντιληφθούν εργοδότες και επιχειρήσεις ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα της τρέχουσας οικονομικής κρίσης”.
”Ταυτόχρονα, η ανατίναξη των εργασιακών σχέσεων, θεσμών και πρακτικής που συντελείται με την προσπάθεια κατάργησης των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων υποχρεώνει εργαζομένους και συντεχνίες να προσφύγουν στο έσχατο μέτρο προστασίας τους, δηλαδή τις απεργίες”, αναφέρει.

Η ΔΕΟΚ καλεί την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να παρέμβει άμεσα, προσκαλώντας όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις σε συνάντηση και διάλογο με στόχο να υπάρξει μια γενική συμφωνία και δέσμευση ενώπιον της ότι θα σταματήσει άμεσα η μονομερής καταστρατήγηση και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της συλλογικής διαπραγμάτευσης από την εργοδοτική πλευρά.

Επίσης, θεωρεί άμεσα αναγκαία την πραγματοποίηση σύσκεψης της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης με θέμα τη συνομολόγηση ενός Εθνικού Μνημονίου ως πλαίσιο διαλόγου και διαχείρισης των προβλημάτων που δημιούργησε και εντείνει η οικονομική κρίση, και με το Εθνικό Μνημόνιο να συμφωνηθεί διαδικασία συζήτησης επίλυσης προβλημάτων μεταξύ εργοδοτικής και εργατικής πλευράς σε κλαδικό ή και επιχειρησιακό επίπεδο, που να διασφαλίζει αμοιβαία οφέλη μέσω του θεσμού της συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου