Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κατάφωρη παραβίαση συλλογικών συμβάσεων σε έργα δημοσίου και ημιδημοσίου τομέα

Μαζική και κατάφωρη παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων από εργολάβους και υπεργολάβους σε έργα του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα καταγγέλλει η ΠΕΟ.


Ο Επαρχιακός γραμματέας της ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ Λεμεσού Ανδρέας Θωμά δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι εργοδοτούνται κατά συντριπτική πλειοψηφία κοινοτικοί και εργαζόμενοι από τρίτες χώρες με εξευτελιστικούς όρους, με αποτέλεσμα να μένουν άνεργοι οι Κύπριοι.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι Κύπριοι άνεργοι θα λάβουν μέτρα και θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έξω από τα εργοτάξια.

Ο κύριος Θωμά τόνισε ότι οι εργολάβοι και υπεργολάβοι παραβιάζουν τα πρότυπα συμβόλαια για τα δημόσια έργα, σημειώνοντας ότι εδώ και 1,5 χρόνο γίνονται παρεμβάσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Την ευθύνη για τήρηση των πρότυπων συμβολαίων και των συλλογικών συμβάσεων έχουν οι Αρχές στις οποίες ανατίθενται τα έργα τόνισε στον ΑΣΤΡΑ η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Οι Αναθέτουσες Αρχές, σημείωσε, που μπορεί να είναι υπουργεία, τμήματα υπουργείων, τοπικές αρχές ή ημικρατικοί οργανισμοί, υποχρεούνται να επιτηρούν τις διαδικασίες και σε περίπτωση που διαπιστώνουν παραβάσεις να σταματούν τις πληρωμές μέχρι να υπάρξει συμμόρφωση.

Ειδικά για τις καταγγελίες που αφορούν το εργοτάξιο στο Βασιλικό, η υπουργός υπογράμμισε ότι η ίδια έδωσε οδηγίες για επί τόπου επιθεώρηση και εκτίμηση της κατάστασης, υποδεικνύοντας όμως στην ΑΗΚ ότι πρέπει να λάβει μέτρα.

astra Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 09:42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου