Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αυθόρμητη απεργία στο αεροδρόμιο Λάρνακας από εργαζόμενους που προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

   airport_LCAΧάος παρατηρείται από τις τρεις το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας από απροειδοποίητη λευκή απεργία στην οποία κατέρχονται εργαζόμενοι στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εργαζόμενοι που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εφαρμόζουν μέτρα κωλυσιεργίας, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καθυστερήσεις σε πτήσεις.

    Μέχρι στιγμής ο διαχειριστής των αεροδρομίων υπολογίζει ότι επηρεάζονται περισσότερες από δέκα πτήσεις. 

    Τα μέτρα εφαρμόζονται την ώρα που στο υπουργείο Συγκοινωνιών βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού Ευθύμιου Φλουρέντζου με τους ελεγκτές-μέλη της ΠΑΣΥΔΥ.

    Νωρίτερα σε συνεδρία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τόσο ο κύριος Φλουρέντζος όσο και οι βουλευτές απηύθυναν έκκληση στους ελεγκτές να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να αναστείλουν τα μέτρα που εξήγγειλαν για τις 18 και 25 Ιανουαρίου.

    Ο υπουργός τους κάλεσε να χρησιμοποιήσουν την πρόταση του για καθορισμό του ελάχιστου ωραρίου εργασίας τους, τονίζοντας ότι τα ζητήματα θα πρέπει να επιλυθούν δια της οδού που προβλέπει η νομοθεσία.

    Η επιτροπή συγκοινωνιών τόνισε ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα της απεργίας όμως στις ουσιώδεις υπηρεσίες πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί.

    Οι βουλευτές προειδοποίησαν ότι τα μέτρα θα έχουν μεγάλο κόστος για τη χώρα και κάλεσε τους ελεγκτές να επιδείξουν σοβαρή και υπεύθυνη συμπεριφορά.

ΑΣΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου