Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στα τσιμεντοποιεία

Σε δυναμικά μέτρα προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν οι εργαζόμενοι στα τσιμεντοποιεία βασιλικού εάν η διεύθυνση της εταιρείας υλοποιήσεις τις προθέσεις της για περικοπές. 

    Ο ΓΓ οικοδόμων της ΣΕΚ Γιαννάκης Ιωάννου δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι η διεύθυνση σε επιστολή προς τις συντεχνίες υποβάλλει προτάσεις για μηδενικές αυξήσεις για τα έτη 2012 και 2013, πληρωμή προσαυξήσεων μόνο για όσους συμπλήρωσαν προϋπηρεσία δύο ετών και καταβολή της ΑΤΑ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Προτείνει επίσης καταβολή των υπερωριακών απολαβών σε μια-προς-μια τις καθημερινές και μια-ενάμιση κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, ενώ εισηγείται μείωση στις κλίμακες των νεοεισερχόμενων.

    Ο κύριος Ιωάννου κατηγόρησε την εταιρεία ότι αποσκοπεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της καθώς, όπως είπε, η μονοπωλιακή της δραστηριότητα στην Κύπρο δεν της δημιουργεί οποιαδήποτε προβλήματα βιωσιμότητας.

     Ο ΓΓ οικοδόμων της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου δήλωσε με τη σειρά του ότι μετά την παγιοποίηση μισθών στο δημόσιο οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα θεωρούν ότι τώρα είναι η ευκαιρία να αφαιρέσουν πολλά από τα κεκτημένα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά παίρνουν τους εργαζόμενους πολλά χρόνια πίσω.

astra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου