Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γιώργος Σιφωνιός από τους απεργούς της ελληνικής χαλυβουργίας στην συναυλία αλληλεγγύης

Είμαστε όρθιοι
Είμαστε νικητές

Συγκινημένος απευθύνθηκε προς τους εργαζόμενους που παρευρίσκονται στη συναυλία ο Πρόεδρος του Σωματείου Χαλυβουργών Γιώργος Συφωνιός. «Η επίθεση του κεφαλαίου δεν έχει σύνορα. Ο καπιταλισμός χτυπά ανελέητα όπου βρίσκει εργαζόμενους ανοργάνωτους», είπε με νόημα στο χαιρετισμό του και συνέχισε:
«Απεργούμε ως μια γροθιά από τις 3 Οκτωβρίου. Δεν γυρνάμε στη δουλειά για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που απολύθηκαν με σταθερά ωράρια και συμβάσεις. Απεργούμε γιατί δεν δεχτήκαμε να δουλεύουμε πεντάωρο, πενθήμερο με μείωση 40% των μισθών μας.

Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές. Οι ίδιοι ομολόγησαν ότι δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση, δεν περίμεναν να μείνουμε όρθιοι, περίμεναν ότι θα είχαμε κουραστεί… Αποδείξαμε ότι έχουμε αστείρευτη δύναμη. Με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Δεκάδες και εκατοντάδες, συνδικαλιστές, φοιτητές, συνταξιούχοι από την Ελλάδα και από όλο τον πλανήτη εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας, ηθικά αλλά και πρακτικά.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους.

Ευχαριστίες στη ΠΕΟ και στα τουρκοκυπριακά συνδικάτα

Ο Γιώργος Συφωνιός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη της ΠΕΟ και των άλλων τουρκοκυπριακών οργανώσεων. Τόνισε πως είναι βαθειά συγκινημένος από την αλληλεγγύη που εκφράζεται από την ΠΕΟ και τις Τουρκοκυπριακές οργανώσεις προς τον αγώνα των Ελλήνων Χαλυβουργών.
«εκφράζουμε στους αδελφούς μας εργαζόμενους τις ευχαριστίες μας για την σταθερή και συγκινητική ανταπόκριση σας. Να ξέρετε πως νίκη η δική μας είναι νίκη ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Θα είμαστε πάντα δίπλα σας να σας στηρίζουμε όπως εσείς είστε τώρα δίπλα μας και μας στηρίζετε».

“Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός” ήταν τα τελευταία του λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου