Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Έκοψαν 10% από μισθωτούς των 800 ευρώ στα ταχυδρομία. Αυθόρμητη 24ωρη απεργία σήμερα

Λεμεσός: Σε απροειδοποίητη 24ωρη απεργία κατήλθαν σήμερα οι είκοσι έκτακτοι ταχυδρομικοί διανομείς της Λεμεσού, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση μείωσης των απολαβών τους κατά 10%, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν δώδεκα διαδρομές και αρκετές επιστολές να μην παραδοθούν.

Σε δηλώσεις του, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκτάκτων Δημοσίων Υπαλλήλων του Ταχυδρομείου, Βασίλης Βασιλείου, ανέφερε πως, ενώ οι έκτακτοι ταχυδρομικοί διανομείς υπέγραψαν ήδη ανανέωση των συμβολαίων τους με μισθολόγιο 10.800 ευρώ ετησίως, σήμερα ενημερώθηκαν ότι αυτό δεν ισχύει και θα πρέπει να υπογράψουν νέο συμβόλαιο, στο οποίο οι απολαβές τους μειώνονται κατά 10%.

Όπως είπε ο κ. Βασιλείου, οι είκοσι επηρεαζόμενοι ταχυδρομικοί διανομείς της Λεμεσού, αναγκάστηκαν να υπογράψουν το νέο συμβόλαιο για να μπορέσουν να πληρωθούν, με την υποσημείωση ότι διατηρούν το δικαίωμα επαναδιεκδίκησης του προηγούμενου συμβολαίου.

Ανέφερε ακόμη ότι αν και οι περισσότεροι έκτακτοι ταχυδρομικοί διανομείς έχουν υπηρεσία 4 με 5 χρόνια, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί ως αορίστου χρόνου και κάνουν υπομονή, καθώς βλέπουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Από την απεργία των έκτακτων ταχυδρομικών διανομέων επηρεάστηκαν, σύμφωνα με την Επαρχιακό Ταχυδρομικό Λειτουργό, Χρύσω Ανδρονίκου, δώδεκα διανομές και το κοινό που επηρεάστηκε, θα λάβει τις επιστολές του την ερχόμενη Δευτέρα.

Φιλελεύθερος
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου