Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

"Για το συμφέρον του τόπου και όχι για τα στενά συμφέροντα των συντεχνιών" και το ΕΥΡΩΚΟ

Το τελευταίο που απέμεινε για να λάβει τη χαριστική βολή η ευάλωτη κυπριακή οικονομία είναι ένα κύμα απεργιών, προειδοποιεί το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ Σταύρος Βιολάρης και ζητεί από τους κοινωνικούς εταίρους να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Βιολάρης αναφέρθηκε στην απειλή για αναταραχή στις εργασιακές σχέσεις και προειδοποίησε ότι «εάν διαταραχθεί η εργατική ειρήνη, η οικονομία δεν θα αντέξει την πίεση και θα καταρρεύσει».

«Και αυτό δεν είναι κινδυνολογία, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «η εικόνα που εκπέμπει η οικονομία μας στο εξωτερικό μετά τις απανωτές υποβαθμίσεις, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να επιβαρυνθεί από τις συνέπειες της εντύπωσης, ότι η Κύπρος παραλύει από απεργίες σε τομείς ζωτικής σημασίας».

«Καλούμε τους εργοδότες και τις συντεχνίες να επιδείξουν υπευθυνότητα και να διαπραγματευτούν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι με βάση τα στενά τους συμφέροντα. Καλούμε, το τρίτο μέρος των κοινωνικών εταίρων, την κυβέρνηση δηλαδή, να εξεύρει τη χρυσή τομή, για να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη», είπε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ.

Εξέφρασε, επίσης, τη θέση ότι «η επικίνδυνη κατάσταση στις εργασιακές σχέσεις αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι αυτό που απαιτείται δεν είναι απλώς πυροσβεστικές παρεμβάσεις, αλλά επίσπευση και εντατικοποίηση των προσπαθειών για αναζωογόνηση της ανάπτυξης».

«Αν ενδυναμωθεί ο τομέας της ανάπτυξης, δεν θα προκαλούνται αυτού του είδους οι αναταραχές», κατέληξε.

ΠΗΓΗ : Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου