Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Απεργία στις Γενικές Κατασκευές G.C.C


Απεργία άρχισε σήμερα το πρωί, σε εργοτάξιο της εταιρείας Γενικές Κατασκευές (G.C.C) στο κέντρο της Λευκωσίας.
Οι 35 περίπου εργαζόμενοι, στο εργοτάξιο που αναγείρει το ¨Λεβέντειο¨ μέγαρο στο κέντρο της Λευκωσίας, με την στήριξη και καθοδήγηση της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ, άρχισαν σήμερα δυναμικά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Αιτία της απεργίας είναι η παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης και αυθαίρετες απολύσεις εργαζομένων.
Στην απεργία συμμετέχει καθολικά το σύνολο των εργαζομένων, ενώ, δεν αποκλείεται να επεκταθεί η απεργία και σε άλλα εργοτάξια.
Οι εγργαζόμενοι, Κύπριοι και Κοινοτικοί, όλοι μαζί διεκδικούν τα αυτονόητα.
Θα ακολουθήσει ανακοίνωση ανάλογα με τις εξελίξεις.

Επεκτάθηκαν και στο εργοτάξιο στην Λεμεσό τα απεργιακά μέτρα στην εταιρεία Γενικών κατασκευών (G.C.C) ενώ είναι πιθανό να επεκταθούν και αλλού.
Η παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων και οι αυθαιρεσίες δεν θα περάσουν.
Όπως έγραψε το εργατικό βήμα στην προηγούμενη έκδοση όντως είναι ¨στην κόψη του ξυραφιού οι εργατικές σχέσεις στην οικοδομική βιομηχανία¨ 
Η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ, δυναμικά και αποφασιστικά, με την σθεναρή στήριξη και συμμετοχή όλων των εργαζομένων, στήνει ανάχωμα στις αυθαιρεσίες και στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, από όπου και εάν προέρχονται.
Στις προσεχείς μέρες, δεν αποκλείεται τα απεργιακά μέτρα να διευρυνθούν και σε άλλες εταιρείες, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο και για παναπεργία, αν η εργοδοσία δεν συμμορφωθεί με τις Συμφωνίες και τους εργασιακούς θεσμούς.

Στην 2η μέρα η απεργία των Οικοδόμων στην εταιρεία G.C.C.
Από σήμερα, η απεργία επεκτάθηκε σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας σε όλη την Κύπρο.
Στην Λευκωσία, οι απεργοί είναι συγκεντρωμένοι, στο υπό ανέγερση ¨Λεβέντιο¨ μέγαρο στο κέντρο της πόλης.
Η συμμετοχή των εργαζομένων είναι καθολική. Όλοι μαζί, Κύπριοι και Μετανάστες, με την στήριξη και καθοδήγηση των Συνδικάτων, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να τερματιστούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

πεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου