Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μνημόνιο για εισοδηματικά κριτήρια στα νοσοκομεία

Τίποτα σχεδόν δεν θα μείνει στη θέση του στον τομέα της Υγείας, αφού με τον νέο χρόνο και με την επιβολή του Μνημονίου θα αλλάξουν σχεδόν τα πάντα. Το πρώτο εξάμηνο θα αλλάξει ο κατάλογος των δικαιούχων δωρεάν περίθαλψης, κάτι που θα επηρεάσει σύμφωνα με τους υπολογισμούς γύρω στις 140.000 σημερινούς δικαιούχους. 

Τα €10 τέλος για φάρμακα, αναλύσεις και Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και τα τέλη εγγραφής, θα επιβάλλονται βάσει του νομοσχεδίου που το υπουργείο Υγείας εδώ και καιρό έθεσε ενώπιον της Βουλής και έχει γίνει αποδεκτό και από την Τρόικα. 

Το δικαίωμα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα σταματά στις €20.500 για ένα άτομο και αυτό θα ισχύει για όλους, είτε αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε ημικρατικοί, ή εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοεργοδοτούμενοι. 

Πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες επίσης θα εξετάζονται και θα αναγνωρίζονται ή όχι ως δικαιούχοι Α με βάση τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια, ενώ τέλος μπαίνει και στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ασθενείς συγκεκριμένων ομάδων, αφού και στην περίπτωση αυτή μπαίνουν οροφές.


πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου