Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΑΚΕΛ: Ζημιές 10 δις τα αποτελέσματα της εποπτείας Ορφανίδη


Αναμένεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα μελετήσει το πόρισμα της έρευνας που διεξάγει ο οίκος “Alvarez & Marsal” και θα εξετάσει κατά πόσο υπάρχουν τυχόν ευθύνες, αστικές ή ποινικές, είτε για τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είτε για στελέχη των Διοικήσεων των τραπεζών, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του AKEΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε, απαντώντας στον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη, ότι τα αποτελέσματα της εποπτείας Ορφανίδη, «μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον, συμποσούνται σε δέκα χιλιάδες εκατομμύρια ζημιές των τραπεζών, με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τους εργαζόμενους».

Διερωτήθηκε εξάλλου γιατί μέχρι αυτή την ώρα ο κ. Ορφανίδης δεν έχει παραδώσει τους σκληρούς δίσκους των υπηρεσιακών του υπολογιστών και τι έχει να αποκρύψει.

«Γιατί την ώρα που απαιτούσε σκληρή λιτότητα από τους εργαζόμενους ο ίδιος εκμεταλλευόταν υπερπρονόμια για να δανείζεται με μηδενικό ή τάξης του 1% επιτόκιο, ποσά τα οποία ως τώρα ποτέ δεν έδωσε στη δημοσιότητα;», συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης. Συμπλήρωσε ότι «δεν ξέρουμε πόσα ήταν αυτά τα ποσά» και διερωτήθηκε «κατά πόσο ίσχυε αυτή η αντίφαση» και αν ήταν δεοντολογικά και ηθικά ορθό.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Ορφανίδης κάνει λόγο για δανεισμό με όρους που προβλέπονταν από το συμβόλαιό του, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι τα ερωτήματα του ΑΚΕΛ δεν κάνουν αναφορά στο συμβόλαιο αλλά σε υπερπρονόμια.

Σε άλλη ερώτηση για το αν η μη παράδοση των σκληρών δίσκων αποτελεί ποινικό αδίκημα, ο κ. Λουκαϊδής παρέπεμψε στο Γενικό Εισαγγελέα και τη Νομική Υπηρεσία του κράτους, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει κατά πόσο η πράξη αυτή υπέχει ποινικής ευθύνης.
πηγή: Άστρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου