Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τα αποτελέσματα των περικοπών στην υγεία...


Αρνούνται εκπτώσεις στην ποιότητα νοσηλείας

fileleftheros

Επιστολή/προειδοποίηση από 65 νοσηλευτές προς το Μακάρειο Νοσοκομείο

Λευκωσία: Με νομικά μέτρα προειδοποιούν 65 νοσηλευτές της μονάδας εντατικής νοσηλείας νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου, απαιτώντας «πιο ποιοτική και ασφαλή νοσηλεία για τα νεογνά, καθώς επίσης και τη μη ύπαρξη της επαγγελματικής και συναισθηματικής εξουθένωσης του προσωπικού».

Σε επιστολή τους προς τη διεύθυνση του Μακάρειου Νοσοκομείου, την οποία κοινοποιούν στο υπουργείο Υγείας και τις Συντεχνίες τους, οι 65 νοσηλευτές κάνουν λόγο για επικίνδυνη έλλειψη εξοπλισμού, για μη συμμόρφωση σε υποδείξεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για υποστελέχωση και υπερπληρότητα του τμήματός τους.

«Η αύξηση των θέσεων νοσηλείας οδήγησε σε αυθαίρετη επέκταση της μονάδας, με αποτέλεσμα να καταστεί μη λειτουργική και μη ασφαλής», αναφέρουν στην επιστολή, εξηγώντας πως υπάρχουν περιπτώσεις δωματίων στα οποία νοσηλεύονται «πέραν των 12 νεογνών χωρίς να τηρείται η απαραίτητη απόσταση για αποφυγή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, ενώ υπάρχει μια αλλαξιέρα για νεογνά και παρατηρείται συνωστισμός τις ώρες του επισκεπτηρίου».

Παράλληλα, για τη μονάδα ενδιάμεσης νοσηλείας αναφέρουν ότι «διαθέτει μόνο εσωτερική επικοινωνία, με αποτέλεσμα σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί επειγόντως το συγκεκριμένο δωμάτιο, αυτό να καθίσταται επικίνδυνο». Οι νοσηλευτές ενισχύοντας τη θέση τους, φέρουν ως παράδειγμα το βράδυ της «31ης Δεκεμβρίου 2011, όταν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και η εκκένωση της μονάδας μετά από πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού και ύπαρξης καπνού». Οι υποδείξεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αναφέρουν, «δεν υλοποιήθηκαν αν και υπήρξαν συναντήσεις για να τροχοδρομηθούν τα προβλήματα αυτά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου