Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κυπριανού: Θα διεκδικήσουμε όσα δώσαμε


ΚΥΠΕ | 26/11/2012

Τη δέσμευση ότι το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει και θα κερδίσει  για τους εργαζόμενους πολλά, από τα οποία σήμερα  χάνονται λόγω των όρων του μνημονίου έδωσε από την Πάφο ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού. Δεν πρόκειται είπε «εμείς να δεχτούμε ότι αυτά, θα είναι τα δικαιώματα, τα οποία θα απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι παντοτινά».
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ θα σεβαστεί πλήρως τους όρους του μνημονίου, αλλά όταν γίνει κατορθωτή η αποπληρωμή των δανείων που θα έχουν εξασφαλιστεί από την Τρόικα, η δική μας πρόθεση συνέχισε, θα είναι να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα τα οποία χάνονται τώρα με την επιβολή του μνημονίου.
Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι αναμένει ,όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, από την κυβέρνηση την αποστολή του μνημονίου προκειμένου να μελετηθεί σε βάθος.  Σε δηλώσεις στην Πάφο, ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε ότι έγινε κατορθωτό με την επιμονή του κόμματος του και της κυβέρνησης όπως είπε, να βελτιωθούν πάρα πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με στρατηγικής σημασίας θέματα, κατά την έκφραση του.  Ο κ. Κυπριανού που περιόδευσε σε κυβερνητικά κτίρια στην Πάφο ανέφερε  επίσης ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το μνημόνιο η Κύπρος διατηρεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του φυσικού αερίου.
Οι προσεγγίσεις της κυβέρνησης για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών κερδοφόρων οργανισμών έχουν κερδίσει έδαφος και ευχήθηκε αυτό να ολοκληρωθεί για να μην χρειαστεί να προχωρήσει καμία τέτοια ενέργεια. Σε ό,τι αφορά τις κατακτήσεις των εργαζομένων έγινε κατορθωτό ,όπως είπε, να μην επηρεαστούν θεσμικά κάποιες από αυτές. Υπάρχουν μειώσεις και αυτό είναι οδυνηρό, συνέχισε, αλλά το ότι δεν καταργούνται κάποιοι θεσμοί που κερδήθηκαν μετά από αγώνες και θυσίες των εργαζόμενων είναι πολύ σημαντικό.
Με βάση το τί έχει λεχθεί συνέχισε « φαίνεται ότι διατηρούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, σε ό,τι αφορά τις προτεινόμενες ιδιωτικοποιήσεις φαίνεται ότι και εδώ έχουμε κερδίσει έδαφος στις δικές μας τις προσεγγίσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις κατακτήσεις των εργαζομένων έγινε κατορθωτό να μην επηρεαστούν θεσμικά  κάποιες σημαντικές κατακτήσεις» , όπως πρόσθεσε.
Ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε επίσης ότι το κόμμα του θα σεβαστεί πλήρως τους όρους του μνημονίου, αν και εφόσον συμφωνηθούν, αλλά όταν η Κύπρος καταφέρει να αποπληρώσει τα δάνεια θα πρέπει να επανέλθουν βασικά ωφελήματα των εργαζομένων που χάνονται τώρα με την επιβολή του μνημονίου.
Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα είπε ότι ενώ πολιτικά κόμματα και πρόσωπα κατά διαστήματα προτάσσουν την ενότητα όλων των προσπαθειών που θα πρέπει να καταβάλλονται στην πράξη συμπεριφέρονται με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο τόπος ,συνέχισε, διέρχεται πολύ κρίσιμες και καθοριστικές στιγμές και απεύθυνε έκκληση να περιοριστούν οι αντιπαραθέσεις στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό και κυρίως στην κατάθεση διαφορετικών επιχειρημάτων.    Οι εκλογές θα τελειώσουν, κατέληξε, και την επομένη των εκλογών θα πρέπει να υπάρξει μια συλλογική αντιμετώπιση των δυσκολιών.
Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριακού επισκέφτηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάφο διάφορα κυβερνητικά γραφεία ενώ το απόγευμα σε δύο μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις θα αναλύσει τις απόψεις και θέσεις του ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών. Επίσης το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάφου σε μια προσπάθεια όπως είπε, να ανταλλάξει απόψεις για το πως μπορεί να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Πάφο έτσι ώστε να υπάρξει μείωση της ανεργίας και σιγά σιγά η οικονομία να μπει σε πορεία ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου