Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Στο ΥΠΟΙ και την ΚΤ αύριο η Τρόικα

Τις συναντήσεις της από την Παρασκευή το πρωί ξεκινά η πολυμελής αντιπροσωπεία της Τρόικας που φθάνει σήμερα στην Κύπρο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με την Κυβέρνηση για παροχή δανείου στην Κύπρο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η αντιπροσωπεία της Τρόικας θα χωριστεί σε δύο κλιμάκια, με το ένα κλιμάκιο να εγκαθίσταται στο Υπουργείο Οικονομικών όπου θα συζητεί θέματα που αφορούν την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και το άλλο στην Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 Η Τρόικα θα έχει επαφές καθ` όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, με το κλιμάκιο της που θα βρίσκεται στην ΚΤ να ξεκινά τις συναντήσεις του στις 9.00 και το κλιμάκιο στο Υπουργείο Οικονομικών στις 10.30.

 Κατά τις επαφές του στην ΚΤ, το 17μελές κλιμάκιο της Τρόικας θα συζητήσει θέματα που αφορούν την ΚΤ στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θέματα του Συνεργατισμού, τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core Tier I των τραπεζών, τον διαγνωστικό έλεγχο που διεξάγει ο οίκος Pimco στις τράπεζες και συνεργατικά για να διαπιστωθεί η κεφαλαιακή στήριξη που θα χρειαστεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας και θέματα διαφάνειας και εποπτείας.

 Συναντήσεις θα γίνουν και το Σαββάτο, ενώ την Κυριακή τα κλιμάκια της Τρόικας θα προβούν σε μια αξιολόγηση των συζητήσεων που είχαν, ώστε να συνεχίσουν τις επαφές τους από το πρωί της Δευτέρας, με πλήρες πρόγραμμα.

πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου