Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


«Όχι» στις αποκοπές μισθών και συντάξεων από το Δεκέμβριο, λέει η ΕΠΟΠΑΗ

Λευκωσία: Την έντονη διαμαρτυρία της γιατί «η κυβέρνηση εντελώς αψυχολόγητα και με πολύ κυνισμό» ανακοινώνει και επιβάλλει μέτρα στο μισθολόγιο Δεκεμβρίου και του 13ου μισθού, εκφράζει η ΕΠΟΠΑΗ, η οποία διαφώνησε και διαφωνεί με τα επιβαλλόμενα μέτρα γιατί ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟΠΑΗ αναφέρει ότι «τους λόγους αυτής της επίσπευσης ας τους αναζητήσουν όσοι συνομιλούσαν με την κυβέρνηση και μένουν εκτεθειμένοι όχι μόνο έναντι των εργαζομένων αλλά και των όσων ανάμεναν τον Δεκέμβριο για να κινηθεί η αγορά έστω και αν αυτοί που τα επιβάλλουν συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν δήθεν ότι νοιάζονται για την ανάπτυξη».

Εκτιμά ότι «είναι βέβαιο πως αυτή η επίσπευση δεν διορθώνει τα δημοσιονομικά, σκοτώνει την τελευταία πνοή της αγοράς και δεν μπορεί να δοθεί λογική εξήγηση, όλοι κρατούνται στο σκοτάδι και κανένας δεν αισθάνεται ότι υπάρχει αξιοπιστία στα όσα ανακοινώνονται».

Η ΕΠΟΠΑΗ αναφέρει ότι «στα όσα έχουμε πληροφορηθεί για το περιβόητο μνημόνιο υπάρχουν πρόνοιες που συσσωρεύουν δεινά και είναι ξεκάθαρο πως δεν θα είναι το τελευταίο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και κατ’ επέκταση την καταστροφή της αγοράς».

Προσθέτει ότι «φαίνεται πως οι ηγέτες μας έχουν εγκαταλείψει το λαό στο έρμαιο της καταστροφής για να σώσουν μια τράπεζα».

«Είναι καιρός ο καθένας να αφυπνιστεί γιατί του καταστρέφουν όποια πρόοδο δημιούργησε τα τελευταία 50 χρόνια και τον οδηγούν στο βιοτικό επίπεδο της Αγγλοκρατίας», αναφέρει η ΕΠΟΠΑΗ.

Διερωτάται κατά πόσον «η Βουλή των Αντιπροσώπων, ως εκπρόσωποι του λαού, θα συναινέσουν στην καταστροφή του λαού για να ωφεληθούν οι λίγοι και οι πολυεθνικές;».

Η ΕΠΟΠΑΗ αναφέρει ότι «δυστυχώς δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς γιατί έχουμε αξιοπρέπεια, γιατί έχουμε δικαιώματα σ’ αυτό τον τόπο, γιατί νοιώθουμε πως το Κράτος παραδίδεται στους ολίγους και σε σύγχρονους κατακτητές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου