Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σε δίωρη στάση εργασίας οι λιμενεργάτες του κόσμου την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου


Συμπαράσταση προς τους Πορτογάλους λιμενεργάτες

Σε δίωρη στάση εργασίας οι λιμενεργάτες του κόσμου την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

Στον 3
ον μήνα των απεργιών τους πέρασαν οι Πορτογάλοι λιμενεργάτες που συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ισοπεδωτικών μέτρων που εισηγείται η Τρόικα. Η Πορτογαλική Κυβέρνηση που στηρίζεται από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την «Τρόικα», αρνείται το διάλογο με τα Συνδικάτα και προχωρεί στη θέσπιση νόμου που στοχεύει στην άρση της αποκλειστικότητας και τη μείωση του πεδίου παρέμβασης των λιμενεργατών, προκαλώντας την ανασφάλεια και την απόλυση μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

Δίπλα στους Πορτογάλους απεργούς έχει δημιουργηθεί κύμα συμπαράστασης από όλους τους εργαζόμενους του κόσμου και ιδιαίτερα της Ευρώπης.
Μηνύματα υποστήριξης στον αγώνα τους φτάνουν καθημερινά , ενώ συμβολική δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα λιμάνια του κόσμου την ημέρα της συζήτησης του νόμου στο Πορτογαλικό Κοινοβούλιο, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, η ώρα 15,00.

Τα μέλη και τα στελέχη της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συναδέλφων τους προχωρούν την ίδια μέρα σε δίωρη στάση εργασίας στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας η ώρα 7:30-9:30π.μ.. Ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Άθως Ελευθερίου έχει μεταβεί στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Λισσαβόνα για να λάβει μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Πορτογαλικό Κοινοβούλιο στις 29 Νοεμβρίου και να μεταφέρει δια ζώσης τη συμπαράσταση των Κύπριων Λιμενεργατών και εργαζομένων, στους λιμενεργάτες και εργαζόμενους της Πορτογαλίας.



28/11/2012
ΠΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου