Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗ CYPROMETAL ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Έξω από τον Ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ στο Βασιλικό βρίσκονται οι κοινοτικοί εργαζόμενοι της εταιρείας «CYPROMETAL LTD» από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και θα παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τη στάση που τηρεί η εργοδοσία σχετικά με τους όρους απασχόλησής τους.

 Τη στάση της εργοδοτικής πλευράς καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Συντεχνίες ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ και η αντίστοιχη της ΣΕΚ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η εταιρεία CYPROMETAL, που είναι υπεργολάβος σε εργασίες της ΑΗΚ στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία θα έπρεπε να εφαρμόζει για τους εργαζόμενους της την Συλλογική Σύμβαση της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Συνδικαλιστικό Κίνημα, η εργοδοτική πλευρά ανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν προσωπικά συμβόλαια και να εργάζονται περίπου 66 ώρες την εβδομάδα (Δευτέρα-Κυριακή) με ωριαίο ακάθαρτο μισθό €4.05.

 Σημειώνουμε ότι η πλειοψηφία του προσωπικού δεν αποδέχθηκε τον εκβιασμό του εργοδότη και δεν υπέγραψε προσωπικά συμβόλαια και δήλωσαν την αποφασιστηκότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μη δεχόμενοι τους εκβιασμούς του εργοδότη.

 Τέλος, οι Συντεχνίες καταγγέλλοντας με δριμύτητα τη συμπεριφορά της εταιρείας καλούν την ΑΗΚ και τον κυρίως εργολάβο να αναλάβουν τις ευθύνες τους που πηγάζουν από την νομοθεσία για τα έργα του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Εν τω μεταξύ, η Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει καλέσει τις Συντεχνίες και τον εργολάβο στο Υπουργείο για να εξευρεθεί λύση, σε διαφορετική περίπτωση θα κηρυχθεί αδιέξοδο.

πηγή : ΠΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου