Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Χριστοφόρου: Τα βάρη στους έχοντες. Εκπρόσωπος: Ιδού η Ρόδος...


Άστρα Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 07:58
money-_svura2Η φορολόγηση του πλούτου, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η μείωση των λειτουργικών δαπανών είναι μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Οι εργαζόμενοι, σημείωσε, πρέπει να είναι το έσχατο σενάριο, προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη αποδείχθηκε περίτρανα ότι η συνταγή μονόπλευρης λιτότητας προς τους εργαζόμενους έθεσε οικονομίες χωρών σε ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά αδιέξοδα.

Ο κύριος Χριστοφόρου έκανε πάντως λόγο για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, όπως οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, ενώ τόνισε ότι η γραφειοκρατία κοστίζει αυτή τη στιγμή στο κράτος 3%.

Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής, υποστηρίζοντας ότι με ένα απλό πάτημα του κουμπιού μπορεί να διαπιστωθεί ποιος δεν έχει φορολογικό φάκελο, δεν πληρώνει ΦΠΑ και δεν καταβάλλει εισφορές στο ΤΚΑ.

Υποστήριξε την ίδια στιγμή ότι τα κυβερνητικά νομοσχέδια που απέρριψε η αντιπολίτευση στη βουλή ήταν αναποτελεσματικά.

Αντέστρεψε τα πυρά ο Στέφανος Στεφάνου
Οι θέσεις του καθενός κρίνονται από τις πράξεις και όχι τα λόγια δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ και άλλα κόμματα είχαν απορρίψει τα κυβερνητικά νομοσχέδια για φορολόγηση του πλούτου.

Τους επέκρινε επίσης ότι αφαίρεσαν την καρδιά των νομοθετημάτων για πάταξη της φοροδιαφυγής, και κατηγόρησε τον ΔΗΣΥ ότι εξυπηρετεί το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι η κυβέρνηση φρόντισε να σταθεί ανάχωμα στις προσπάθειες να πληγούν οι εργαζόμενοι.

Απαντώντας στην επίθεση της αντιπολίτευσης για κυβερνητική ανικανότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης, παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου της ευρωβουλής ότι η πολιτική της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα στην Ευρώπη, σημείωσε ότι οι πέντε από τις επτά συστάσεις της Κομισιόν εφαρμόζονται και υπενθύμισε τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα μέτρα που λήφθηκαν ήταν επαρκή, προς τη σωστή κατεύθυνση και έγκαιρα.

Ο εκπρόσωπος αντέστρεψε μάλιστα τα πυρά τονίζοντας ότι διαρθρωτικά μέτρα στη δημόσια υπηρεσία έπρεπε να είχαν ληφθεί εδώ και δεκαετίες, ενώ παρέπεμψε στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και του Γενικού Λογιστηρίου για την επίτευξη του στόχου μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά χίλια άτομα το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου