Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Επισκόπηση 11/11 - 17/11

Επισκόπηση 11/11 - 17/11

Αγανακτισμένο το προσωπικό ΑΗΚ
11/11
Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού έστειλαν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ, μεταφέροντας «την πικρία και αγανάκτηση του προσωπικού» για το ότι το ΔΣ δεν έχει αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους έχει εξωθήσει τους εργαζομένους σε κινητοποιήσεις.
 
«Αγνοείτε για πολλοστή φορά τα εξίσου σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους, τα οποία πολλάκις έχουν αναφερθεί γραπτώς στις επιστολές μας, για τις οποίες δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απάντηση», αναφέρεται σε επιστολή, ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου.
 
Προστίθεται ότι το ΔΣ επικεντρώνεται αποκλειστικά «στο πρόβλημα που εσείς οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει αναφορικά με το Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης (ΤΙΠ), παραβιάζοντας μονομερώς και εξόφθαλμα τις Συλλογικές Συμβάσεις».
 
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διερωτώνται αν το ΔΣ έχει συμμορφωθεί με την υπογραμμένη Συλλογική Σύμβαση και αν έχει καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το ποσό, που πηγάζει από την συμβατική σας υποχρέωση στο ΤΙΠ.
 
Επίσης ρωτούν κατά πόσο το ΔΣ έχει θέσει σε λειτουργία το Ταμείο Προνοίας Νεοεισερχομένων, για το οποίο έχουμε συνυπογράψει συμφωνία από τον Σεπτέμβριο του 2018 και έχει πληρώσει όλες τις κενές θέσεις που εκκρεμούν τόσα χρόνια σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΑΗΚ.
 
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι στη συνάντηση στις 2 Οκτωβρίου 2019 δεν έγινε διάλογος «αλλά στην ουσία μας μεταφέρατε προφορικώς τις ειλημμένες σας αποφάσεις στα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους, με τις οποίες είχαμε κάθετα διαφωνήσει τεκμηριώνοντας για ακόμη μια φορά τις θέσεις μας».
  
«Χαιρόμαστε που έστω και την υστάτη αντιλαμβάνεστε, ότι η βιώσιμη ανάπτυξη της ΑΗΚ και ο κρίσιμος ρόλος της για την οικονομία και την κοινωνία του τόπου, επιβάλλει σε όλους τη μέγιστη σύνεση και ευθύνη στη λήψη αποφάσεων», καταλήγει η επιστολή.
Πηγή: Stockwatch
Όχι στις απεργίες ψήφισαν οι καθηγητές
11/11
Όχι στις απεργίες/στάσεις εργασίες είπαν σήμερα σε δημοψήφισμα που διεξήχθη στις σχολικές μονάδες οι καθηγητές μέλη της ΟΕΛΜΕΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, το 55% των καθηγητών που ψήφισαν στο Δημοψήφισμα εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις απεργίες και 45% τη συμφωνία τους.

Συγκεκριμένα, σε αριθμούς, 2718 καθηγητές είπαν όχι στις απεργίες και 2228 είπαν ναι. Τα εγγεγραμμένα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ είναι 5710 και σήμερα ψήφισαν 5026 (88%), ενώ απείχαν 684 άτομα (12%).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε ομαλά, όπως είχε προγραμματιστεί και χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.
Πηγή: Stockwatch    
     
Προσαυξήσεις στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου στο δημόσιο
14/11
Την παραχώρηση άμεσης προσαύξησης στους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε μερική βάση στη δημόσια υπηρεσία από την 1η Νοεμβρίου 2019, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα έχουν συμπληρώσει 12 μήνες απασχόλησης  ως εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 2 Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, η επόμενη προσαύξηση θα τους παραχωρηθεί μετά τη συμπλήρωση 12 μηνών απασχόλησης, χωρίς να απαιτείται κ η απασχόληση αυτή να είναι συνεχόμενη.
Οι εργοδοτούμενοι σε μερική βάση στη δημόσια υπηρεσία που είναι αορίστου χρόνου, αλλά δεν θα έχουν συμπληρώσει μέχρι 1η Νοεμβρίου 2019, 12 μήνες απασχόλησης ως εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου, θα δικαιούνται την προσαύξηση μόλις τους συμπληρώσουν, ενώ οι εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου που ενδεχομένως στο μέλλον θα γίνουν αορίστου χρόνου, θα δικαιούνται προσαύξηση μόλις συμπληρώσουν 12 μήνες απασχόλησης ως εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου.
Οι εργοδοτούμενοι σε μερική βάση στη δημόσια υπηρεσία που είναι ορισμένου χρόνου και ενδεχομένως στο μέλλον να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου θα δικαιούνται προσαύξηση μόλις συμπληρώσουν 12 μήνες απασχόλησης ως εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου.
Για σκοπούς συμπλήρωσης των 12 μηνών απασχόλησης θα λαμβάνεται υπόψη μόνο αυτή, η οποία λογίζεται για σκοπούς παραχώρησης προσαυξήσεων (π.χ. άδεια απουσίας χωρίς απολαβές άνω των 15 ημερών επηρεάζει την παραχώρηση προσαύξησης.
Πηγή: Stockwatch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου